Într-o fabrică din Sibiu se lucrează la mașina viitorului. Cercetătorii români dezvoltă un parbriz revoluționar

Publicat in Auto & Moto 29 Noiembrie 2018 376 ori
Google+ WhatsApp
Într-o fabrică din Sibiu se lucrează la mașina viitorului. Cercetătorii români dezvoltă un parbriz revoluționar
Într-o fabrică din Sibiu se lucrează la mașina viitorului. Cercetătorii români dezvoltă un parbriz revoluționar

Specialiştii de la o fabrică auto din Sibiu lucrează pentru a dezvolta o tehnologie nouă, care să permită transformarea unui parbriz la o maşină, într-un ecran cu toate informaţiile utile unui şofer, potrivit unui comunicat de presă.

"Despre maşini autonome şi viitorul automobilelor a vorbit Cornel Amariei, Head of Innovation la Continental Sibiu şi unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa. Acesta a explicat cum ar putea arăta interiorul unei maşini în 2025. Ecranele tactile, un bord integrat şi butoane care apar doar atunci când şoferul are nevoie de o anumită funcţie sunt doar primele schimbări aduse maşinilor actuale cu ajutorul tehnologiilor viitorului", se arată în comunicat.
Maşina viitorului este posibil să aibă butoane care să apară doar atunci când este nevoie, spune Cornel Amariei, Head of Innovation la o fabrică din Sibiu aparţinând producătorului de componente auto şi anvelope Continental.
"La Continental lucrăm la dezvoltarea unui parbriz care se transformă, practic, într-un ecran cu toate informaţiile. Acum căutăm să dezvoltăm o tehnologie prin care să eliminăm butoanele care nu sunt necesare şi să le facem în aşa fel încât acestea să apară doar atunci când este nevoie", a explicat Cornel Amariei.
Mai mulţi dezvoltatori software din domeniul deep tech au participat în 18 noiembrie, la Sibiu, la Codiax, eveniment organizat cu sprijinul Continental, "companie care a investit la Sibiu, peste 320 de milioane de euro", se mai arată în comunicatul de presă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office