MEGA-lovitură pentru șoferii români! Toți deținătorii de mașini DIESEL și BENZINĂ sunt vizați

Publicat in Auto & Moto 05 Noiembrie 2018 945 ori
Google+ WhatsApp
MEGA-lovitură pentru șoferii români! Toți deținătorii de mașini DIESEL și BENZINĂ sunt vizați
MEGA-lovitură pentru șoferii români! Toți deținătorii de mașini DIESEL și BENZINĂ sunt vizați

Deținătorii de mașini diesel și benzină primesc tot mai multe vești proaste! Se anunță vremuri grele pentru aceștia, după noile dezvăluiri ale experților.

Prețul petrolului va exploda din cauza climatului internațional extrem de sensibil,lucru ce se va simți în mod direct la pompă.

Potrivit analizei SaxoBank, cea mai mare evoluţie a înregistrat-o ţiţeiul care a fost lovit de o doză triplă de ştiri cu impact negativ pentru preţ care au ajutat şi mai departe la susţinerea elanului negativ care apăruse progresiv în urma respingerii abrupte la nivelul de peste 80$/baril de acum doar câteva săptămâni.

În schimb, ţiţeiul Brent a revenit la intervalul său între 70$/b şi 80$/b ce a predominat în perioada aprilie – august. Deşi încă ne menţinem părerea că ţiţeiul Brent ar putea ajunge la 80$/b înainte de finalul anului, riscul extinderii peste acest prag a fost mult redus în această săptămână datorită schimbării sentimentului ce a fost generată de următorii trei factori principali:

  1. Producţia de petrol în creştere în SUA şi Rusia. EIA a raportat în această săptămână că producţia americană de petrol a crescut cu 3,8% în august pentru a atinge un nou record de 11,346 milioane de barili/zi, o creştere uluitoare de la an la an de 2,1 milioane de barili/zi. Între timp, Rusia a spus că producţia sa din octombrie a atins 11,412 milioane de barili/zi, un record post-sovietic.
  2. Sondajele cu privire la producţia Opec ale Reuters şi Bloomberg pentru luna octombrie au arătat, ambele, că producţia, în ciuda scăderii din Iran, a atins cel mai înalt nivel din 2016 încoace. Cele mai importante creşteri au venit din Libia (+170 000 b/d), Arabia Saudită (+150 000 b/d) şi Emiratele Arabe Unite (+80 000 b/d). Producţia din Iran a scăzut cu doar 10 000 b/d şi este în scădere cu 400 000 b/d începând din luna mai, când sancţiunile au început să se facă simţite.
  3. Era preconizat ca SUA să dea unui număr de opt ţări, printre care China şi India, derogări de la sancţiunile împotriva Iranului. Această mişcare ar trebui să asigure un impact mai mic decât se crezuse iniţial asupra exporturilor iraniene, astfel ajutând la prevenirea creşterii preţului petrolului din cauza sancţiunilor.

În timp ce producţia de petrol din SUA creşte într-un ritm record, Opec a abandonat acordul colectiv cu privire la limitarea producţiei. Acest lucru vine ca reacţie la ameninţările din ultimele câteva luni că sancţiunile SUA împotriva Iranului ar putea declanşa o creştere a preţului, potrivit capital.ro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office