Vrei o mașină și cumperi un „cazan” pe roți! Cum te păcălesc samsarii atunci când îți vând un autovehicul

Publicat in Auto & Moto 04 Octombrie 2018 742 ori
Google+ WhatsApp
Vrei o mașină și cumperi un „cazan” pe roți! Cum te păcălesc samsarii atunci când îți vând un autovehicul
Vrei o mașină și cumperi un „cazan” pe roți! Cum te păcălesc samsarii atunci când îți vând un autovehicul

Atenție la ce cumpărați! Samsarii fac zeci de milioane de euro din naivitatea oamenilor. Metodă este deja clasică: vând mașini de vis, care în realitate sunt „cazane” pe roți. Multe au kilometrajul falsificat. Sunt vândute că având zeci de mii de kilometri. Studiile arată însă că au și de patru sau cinci ori mai mulți kilometri.

Mașina ta are km reali? Nu. În bord are 155.000, iar în realitate are vreo 600.000. Ai verificat-o ? Da.

7 din 10 mașini vândute în România au kilometrajul dat înapoi. Potrivit unui studiu realizat de platforma „Inspector auto', în primele 6 luni ale acestui an, samsarii au avut câștiguri de zeci de milioane de euro.

„90.000 de mașini rezultă că ar fi vândute în România cu kilometrajul modificat și cu un minim adoas de 500 de euro de creștere de preț datorită modificării km ar veni undeva la 45 de milioane de euro profit', spune realizatorul studiului, fondatorul platformei inspector.auto.ro, Mihai Cune.

„Toți acești bani, toate aceste prețuri încasate mai mari sunt de fapt bani încasați la negru pentru care nu s-au plătit taxe și pentru care bugetul pierde taxele aferente', este de părere consultantul fiscal Adrian Bența.

Samsarii schimbă kilometrajul real al mașinilor din motive financiare. O mașina care pare mai puțîn rulată se vinde mai repede și costă mai mult. Iar specialiștii în tăiat zerouri de la kilometraj se găsesc inclusiv pe site-urile de anunțuri.

„Eu am cam 320.000 de km. Cam cu cât am putea să-i dăm înapoi?'. Răspunsul unei astfel de persoane este halucinant: „Cu cât vreți dvs. Cu 320.000 de km dacă vreți'. „Cu 320.000?', „Cu cât vreți. Nu este o limită. Dacă merge, o setăm și…'.

Totul contra sumei de doar 100 de lei. Cei care vând mașini second hand se pliază pe ce vor clienții: mașini cu kilometri puțini, cu cât mai multe dotări și un preț cât mai mic. Sunt afaceri din care pierd în primul rând clienții care nu știu ce cumpără. Dar pierd și dealerii autorizați și statul, pentru că samsarii nu plătesc impozite.

„Samsarul se mulează conform cererii. Îți oferă ceea ce tu ceri. Noi degeaba le spunem. Ne spun că e scump. E scump în comparație cu o contra-oferta și îi spun: ok, mergi acolo dacă tu ai încredere în produsul respectiv', spune un dealer auto, Bogdan Penciu.

Un rol important îl are însă și legiuitorul care ar putea reglementa foarte clar faptul că vânzarea unei mașini cu kilometrajul modificat este infracțiune și nu în ultimul rând ar putea obligă specificarea kilometrajului pe actele de vânzare ale autovehiculuilui.

Acum, cei care schimbă kilometrajul unei mașini nu sunt pedepsiți de lege.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.