Proiect pe fonduri europene, la Ploiesti: Reconfigurarea Garii de Sud si Vest si crearea unei noi legaturi intre ele

Publicat in Administratie 10 August 2018 652 ori
Google+ WhatsApp
Proiect pe fonduri europene, la Ploiesti: Reconfigurarea Garii de Sud si Vest si crearea unei noi legaturi intre ele
Proiect pe fonduri europene, la Ploiesti: Reconfigurarea Garii de Sud si Vest si crearea unei noi legaturi intre ele

Administraţia ploieşteană vrea să atragă fonduri europene, pentru un proiect discutat de peste un deceniu care propune crearea unei noi legături rutiere între Gara de Vest şi Gara de Sud şi reconfigurarea aproape totală a zonelor din dreptul celor două gări. Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici aferenţi acestui obiectiv de investiţii, cu o valoare totală estimată la nu mai puţin de 140 de milioane de lei.

Proiectul, cunoscut în interiorul Primăriei ca "străpungerea Libertăţii-Depoului", propune prelungirea străzii Libertăţii, cea care trece prin faţa fostului supermarket Billa, şi, practic, crearea unei noi şosele pe patru benzi, care să ajungă până undeva aproape de capătul traseului 7 de autobuz, la intersecţia Rudului-Depoului, de unde va continua pe strada deja existentă până la capătul de linie al traseului de tramvai 101, lângă Gara de Sud. Conform planurilor prezentate de reprezentanţii Intergroup Engineering, firma de proiectare contractată de Primărie pentru pregătirea proiectelor europene, strada Depoului va fi lărgită parţial, dar va putea avea doar două benzi de circulaţie, în condiţiile în care de o parte se află calea ferată, iar de cealaltă sunt foarte multe proprietăţi private. Totuşi, fiecare dintre aceste benzi va avea o lăţime de 5,5 metri, suficient cât, în practică, să încapă două maşini în paralel, dar insuficient pentru a respecta normativele în vigoare privind lăţimea pe care trebuie s-o aibă, oficial, o şosea pentru a putea fi trasate două benzi pe sens.

Că veni vorba de proprietăţi private, pe traseul noii şosele care urmează să fie construită e nevoie de mai multe exprioprieri, dobândirea terenului fiind evaluată la circa 10 milioane de lei. Administraţia ploieşteană intenţionează să obţină această sumă din creditul bancar de la EximBank contractat în 2016 şi din care mai poate face trageri timp de vreo doi ani. Vestea bună este că, în actuala sesiune de finanţare de la UE, exproprierile pot fi decontate din fonduri externe nerambursabile, ceea ce înseamnă că, odată ce va începe implementarea proiectului, municipalitatea va putea să-şi recupereze mare parte din suma plătită pentru terenuri, au mai explicat consultanţii contractaţi de Primărie.

Mai departe, proiectul propune şi reamanajarea zonelor din faţa celor două gări, plus amenajarea unor parcări.

Conform hotărârii adoptate joi de Consiliul Local Ploieşti, valoarea totală estimată a acestui proiect se ridică la 140.254.374 lei, cu tot cu TVA, din care Primăria ar urma să suporte doar aproape 2,6 milioane, ţinând cont că pot fi decontate cheltuielile de expopriere.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office