Băieţii deştepţi din industria cursurilor pentru funcţionari publici. Cât costă instruirea unui bugetar din Primaria Ploiesti la Mamaia şi Predeal

Publicat in Administratie 06 August 2018 1334 ori
Google+ WhatsApp
Băieţii deştepţi din industria cursurilor pentru funcţionari publici. Cât costă instruirea unui bugetar din Primaria Ploiesti la Mamaia şi Predeal
Băieţii deştepţi din industria cursurilor pentru funcţionari publici. Cât costă instruirea unui bugetar din Primaria Ploiesti la Mamaia şi Predeal

Instruirea funcţionarilor publici la mare sau la munte a devenit o adevărată afacere. O anchetă „Ph-online.ro“ scoate la iveală costurile instruirii unui bugetar la Mamaia sau Predeal, dar şi alte detalii picante dintr-o industrie în care se învârt milioane de euro. 


Un articol din legea care reglementează Statutul Funcţionarului Public prevede că autorităţile şi instituţiile publice (primării, consilii judeţene şi ministere) au obligaţia să îi trimită pe funcţionarii publici la cursuri de instruire şi perfecţionare. Instituţia de stat care se ocupă de acest domeniu este Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), alături de centrele sale teritoriale, organizate pe regiuni de dezvoltare. 

Modul de organizare a cursurilor şi locul în care acestea se desfăşoară este reglementat prin lege. Cursurile pot fi ţinute şi în cadrul instituţiilor publice, dar s-a pornit de la premisa că la locul de muncă atenţia angajatului este distrasă de problemele cotidiene de serviciu. Sub acest pretext, cursurile se organizează în locaţii turistice ca Mamaia, Predeal, Băile Felix, Sovata sau Poiana Braşov, prin instruirea funcţionarilor încercându-se îmbinarea utilului cu plăcutul. 

Însoţitorul şi copiii vin pe gratis

Pregătirea funcţionarilor a devenit, însă, mai degrabă o afacere turistică. Dovada stă chiar pe site-urile unor firme şi ONG-uri specializate în formare profesională. Un exemplu concret este Centrul de formare APSAP, un ONG specializat în formare pe site-ul căruia se poate găsi oferta de cursuri, dar şi imagini cu hotelul şi facilităţile pe care acesta le oferă. În plus, este specificat că însoţitorul şi copiii până la şapte ani au gratuitate.
Poză de grup realizată la finalul unui curs de Comunicare şi Relaţii Publice, organizat la un hotel din Mamaia în perioada 3-9 august FOTO www.cursuri-functionari.ro 

La Ploiesti, 120 de persoane din sectorul bugetar au fost trimise la cursuri de formare profesionala in intervalul 15 iulie-26 august. In total, din bani publici, vor fi platiti peste 400.000 de lei, pentru ca respectivii angajati din cadrul Primariei sa admire peisajele Bailor Felix, ale statiunilor montane sau sa se relaxeze pe litoral, la hoteluri de lux din Mamaia.

Iata lista completa a deplasarilor pe bani publici:

4 persoane: HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR 15-22 IULIE,
1 persoana: HOTEL ALPIN, POIANA BRASOV – JUD.BRASOV 15-22 IULIE, 
6 persoane: HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR 22-29 IULIE,
8 persoane : HOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 22-29 IULIE, 
1 persoana: HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR 29 IULIE – 5 AUGUST, 
1 persoana: HOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 29 IULIE – 5 AUGUST, 
6 persoane: HOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 5-12 AUGUST, 
7 persoane HOTEL ALPIN, POIANA BRASOV – JUD.BRASOV 5-12 AUGUST, 
4 persoane HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR 12-19 AUGUST, 
1 persoanaHOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 12-19 AUGUST, 
8 persoane HOTEL ALPIN, POIANA BRASOV – JUD.BRASOV 12-19 AUGUST, 
11 persoane HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR19-26 AUGUST, 
5 persoane HOTEL ORFEU, 19-26 AUGUST, 
7 persoane HOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 19-26 AUGUST, 
2 persoane PUFLENE RESORT,MURIGHIOL, JUD. TULCEA 19-26 AUGUST,

persoane HOTEL ALPIN , POIANA BRASOV 19-26 AUGUST

1 persoana:15-22 IULIE, HOTEL ORFEU, COMPLEX COMANDOR-AMIRAL-ORFEU, MAMAIA
3 persoane: 15-22 IULIE, HOTEL GRAND ASTORIA , MAMAIA ...

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office