Concedieri masive la SGU Ploiesti. Peste 100 de angajati ar putea ramane fara loc de munca

Publicat in Administratie 05 Iulie 2018 609 ori
Google+ WhatsApp
Concedieri masive la SGU Ploiesti. Peste 100 de angajati ar putea ramane fara loc de munca
Concedieri masive la SGU Ploiesti. Peste 100 de angajati ar putea ramane fara loc de munca

Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, societate deţinută de administraţia locală, ar putea să renunţe la aproape 100 de angajaţi. Propunerea a fost lansată de Consiliul de Administraţie al societăţii şi vizează personalul de la pază, însă momentan nu s-a luat o decizie oficială în acest sens, fiind aşteptată o analiză din partea Direcţiei Economice a SGU, care să arate dacă este sau nu mai avantajoasă externalizarea acestui serviciu.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al SGU Ploieşti, Ionuţ Creţu, a precizat că propunerea a fost transmisă către Adunarea Generală a Acţionarilor, ca parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri pentru redresarea economică, printre care e inclusă şi majorarea de capital. Potrivit surselor noastre, SGU a înregistrat o diminuare a capitalului social, iar AGA ar fi luat în discuţie inclusiv posibilitatea intrării în insolvenţă, aceste măsuri fiind lansate de CA tocmai pentru a preveni insolvenţa. "Sunt mai multe propuneri transmise către Adunarea Generală a Acţionarilor, momentan nu s-a luat o decizie. În privinţa serviciului de pază, am cerut ca Direcţia Economică a SGU să realizeze un studiu de piaţă, din care să vedem dacă este mai profitabil să menţinem numericul actual sau să angajăm o firmă specializată", ne-a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie interimar al societăţii ploieştene.

Întrebat despre perspectiva sumbră a concedierii a aproape 100 de angajaţi de la SGU, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat miercuri că răspunderea este a forurilor decizionale de aici. "Există Consiliu Local, există AGA, există CA, există management. Ei trebuie să ia o decizie. Pe mine mă interesează ca SGU să îşi facă datoria pe principalele domenii de activitate din contractul de delegare, întreţinerea spaţiilor verzi, administrarea cimitirelor şi administrarea parcărilor. Mă interesează şi eficienţa, să ştim exact pentru ce plătim bani din bugetul local către SGU, însă problemele de organigramă sunt ale conducerii", a afirmat primarul Dobre.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.