Municipalitatea cere o expertiză pentru clădirea Școlii "Sf. Vasile", la două luni după ce tencuiala a început să cadă de pe imobil

Publicat in Administratie 02 Iulie 2018 220 ori
Google+ WhatsApp
Municipalitatea cere o expertiză pentru clădirea Școlii "Sf. Vasile", la două luni după ce tencuiala a început să cadă de pe imobil
Municipalitatea cere o expertiză pentru clădirea Școlii "Sf. Vasile", la două luni după ce tencuiala a început să cadă de pe imobil

Primăria Ploiești alocă 30.000 de lei, fără TVA, pentru efectuarea de expertize la Grădinița nr. 23 și Școala "Sf. Vasile" din Ploiești. De pe clădirea acesteia din urmă, tencuiala a început să cadă în urmă cu exact două luni, iar de atunci pietonii sunt atenționați cu privire la pericolul de lângă unitatea de învățământ pe lângă care trec, zilnic, mii de pietoni, între care și câteva sute de elevi.

Documentația în vederea atribuirii contractului a fost publicată zilele trecute, de Primăria Ploiești. Chiar autoritățile menționează, în caietul de sarcini, că problemele au apărut încă de la începutul lunii mai. "Clădirea în care funcționează Școala Gimnazială «Sf. Vasile» are destinația spațiu de învățământ și a fost construită în anul 1933. (...) În data de 02.05.2018, la Școala Gimnazială «Sf. Vasile» din Bd. Republicii nr. 145  s-au desprins bucăți de tencuială de la streașina de pe fațada de nord spre Bd. Republicii a corpului A, care au căzut pe trotuarul adiacent clădirii, punând în pericol integritatea pietonilor. Având în vedere cele precizate, se impune realizarea în regim de urgență a expertizei tehnice a clădirii, în scopul determinării stării tehnice a construcției pentru cerința fundamentală rezistență mecanică și stabilitate, respectiv siguranță în exploatare", se precizează în caietul de sarcini.

"Urgența", în viziunea angajaților din Primăria Ploiești, s-a tradus printr-un termen de două luni (fără câteva zile, ca să fim corecți) numai pentru publicarea anunțului în vederea realizării acestei expertize. Între timp, o bună perioadă, o bandă de circulație de pe Republicii a stat restricționată, iar pietonii au fost nevoiți să treacă fie pe șosea, fie pe trotuarul pe care puteau cădea oricând alte bucăți de tencuială. De reținut că nu este vorba despre vreo alee dosită, ci despre trotuarul de pe Bd. Republicii, traversat, până la jumătatea acestei luni, în fiecare zi, și de sute de copii, elevi ai Școlii "Sf. Vasile".

Prin același contract  se va cere, potrivit anunțului publicat de Primăria Ploiești, și o expertiză pentru clădirea Grădiniței nr. 23, de pe Aleea Râșnovenilor, în vederea desființării unei anexe alipite de corpul unității de învățământ pentru care se dorește, pe viitor, derularea unui proiect din fonduri europene, în vederea eficientizării energetice.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.