Proiect european pentru modernizarea iluminatului public la Ploieşti, pe traseul tramvaiului 102

Publicat in Administratie 28 Iunie 2018 422 ori
Google+ WhatsApp
Proiect european pentru modernizarea iluminatului public la Ploieşti, pe traseul tramvaiului 102
Proiect european pentru modernizarea iluminatului public la Ploieşti, pe traseul tramvaiului 102

Consiliul Local Ploieşti a aprobat un indicatorii aferenţi unui proiect de modernizare a sistemului de iluminat public, pentru care autorităţile locale doresc să obţină o finanţare de câteva milioane de euro de la Uniunea Europeană, în cadrul Axei 3 de finanţare din actuala sesiune. Proiectul de acum vizează modernizarea reţelei pe întregul traseu de tramvai 102, ales pentru că intabulările pe aceste tronsoane fuseseră deja făcute de municipalitate de acum câţiva ani, când s-a lucrat la liniile de tramvai. Din acelaşi motiv, al doilea proiect pregătit de autorităţi vizează modernizarea iluminatului pe traseul 101, începând de la Gara de Sud şi până la intersecţia Şoselei Nordului cu Bulevardul Republicii.

Pentru traseul 102, proiectul prevede schimbarea corpurilor de iluminat şi a reţelelor electrice, crearea unui centru de comandă şi introducerea tuturor cablurilor în subteran. Lucrările se vor derula pe întregul traseu 102, de la Spitalul Judeţean şi până la Gara de Vest.

Valoarea proiectului a fost estimată la 16,4 milioane de lei, fără TVA, urmând ca, dacă UE va aproba finanţarea, o mare parte din această sumă să fie acoperită din fonduri europene nerambursabile. Pentru traseul 101, un proiect similar ar urma să intre în dezbaterea Consiliului Local Ploieşti în aproximativ două săptămâni, au mai dezvăluit autorităţile locale.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office