Comitetul Local pentru Situații de Urgență/ Autoritatile, pregatite sa intervina in caz de inundatii in Ploiesti

Publicat in Administratie 27 Iunie 2018 217 ori
Google+ WhatsApp
Comitetul Local pentru Situații de Urgență/ Autoritatile, pregatite sa intervina in caz de inundatii in Ploiesti
Comitetul Local pentru Situații de Urgență/ Autoritatile, pregatite sa intervina in caz de inundatii in Ploiesti

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești s-a întrunit, astăzi, 27 iunie 2018, într-o ședință extraordinară, ca urmare a emiterii avertizării meteorologice de cod portocaliu pentru județul Prahova pentru ziua de 27 iunie 2018, când, în intervalul orar 09.00-23.00, se vor înregistra precipitații abundente și instabilitate atmosferică.

În acest sens, în conformitate cu planurile de intervenție, au fost stabilite principalele măsuri preventive și de acționare operativă pentru gestionarea situațiilor de urgență produse de aceste fenomene.

Astfel, a fost instituit serviciul de permanență pentru monitorizarea fenomenelor meteo, s-a dispus monitorizarea cursului Pârâului Dâmbu, constituirea stocurilor de materiale de intervenție (saci cu nisip), a mijloacelor de intervenție (motopompe, buldoexcavator, drujbe, etc ), precum și a echipajelor de specialitate ( ISU Prahova, SC Rosal, SC SGU Ploiești, SC Apa Nova Ploiești, SC TCE Ploiești, SC Electrica, Poliția Locală Ploiești).

Totodată, vor fi monitorizate principalele zone din municipiul Ploiești cu potențial inundabil, respectiv: cursul Pârâului Dâmbu, pasaj Mărășești, cartier Bereasca, Șoseaua Vestului, pod Mihai Bravu.

În caz de vânt puternic sunt pregătite echipaje de intervenție pentru îndepărtarea crengilor.

Operatorul serviciului de apă și canalizare va monitoriza situația gurilor de scurgere spre canalizare.

SC Transport Călători Express Ploiești va asigura serviciul de transport public în condiții optime.

În mod special, sistemul de canalizare de pe strada Poieniței va fi supravegheat de reprezentanții municipalității împreună cu agentul economic de profil din zonă, în vederea evitării poluării cu produse petroliere.

Primăria municipiului Ploiești a stabilit un flux informațional direct cu reprezentanții Administrației Naționale Apele Române – Prahova în vederea avertizării cu privire la eventualele creșteri importante de debite pe Pârâul Dâmbu, în amonte de municipiul Ploiești.

De asemenea, se urmărește starea lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor aferente fostului depozit de deșeuri municipale Teleajen.

Cetățenii, care întâmpină situații deosebite în acest interval de timp, pot contacta direct municipalitatea la Dispeceratul permanent, telefon 0244-984.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.