Proiect CJ Prahova: Deseurile, transformate in energie!

Publicat in Administratie 25 Mai 2018 308 ori
Google+ WhatsApp
Proiect CJ Prahova: Deseurile, transformate in energie!
Proiect CJ Prahova: Deseurile, transformate in energie!

Consiliul Județean Prahova își propune identificarea unei tehnologii de transformarea în energie a materialelor provenite din deșeuri municipale, cu producerea de energie termică și/ sau electrică, cu mențiunea că această valorificare energetică nu presupune incinerarea, ci se referă la tehnologii de tipul gazeificării sau similar.

În urma analizării oportunităților de finanțare nerambursabilă, Județul Prahova a identificat posibilitatea realizării unui Proiect, intitulat ENERGIE DIN DEȘEURI ȘI CONSTRUIRE LINIE PRODUCERE SRF, din sursa Mecanismul financiar norvegian 2014-2021, prin care Norvegia contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European, Programul Energie, al cărui Operator de Program este Innovation Norway.

 

Astfel, în perioada 23-25 mai a.c., o delegație comună, constituită din reprezentanți ai Consiliul Județean Prahova și reprezentanți ai Primăriei Ploiești, s-a deplasat în Norvegia, la Sarpsborg, pentru a vizita o instalație de gazeificare a deșeurilor municipale și pentru a identifica posibile variante de colaborare și finanțare a tehnologiei, care să ne permită transformarea materialelor ce nu mai pot fi reciclate în energie termică și/sau electrică.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.