La Ploieşti se va prelungi perioada în care se acordă reducere de 10% la plata impozitelor locale

Publicat in Administratie 28 Martie 2018 567 ori
Google+ WhatsApp
La Ploieşti se va prelungi perioada în care se acordă reducere de 10% la plata impozitelor locale
La Ploieşti se va prelungi perioada în care se acordă reducere de 10% la plata impozitelor locale

Conducerea Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti a anunţat că a prelungit perioada în care acordă bonificaţia de 10% pentru plata integrală a taxelor şi impozitelor locale. Conform legislaţiei în vigoare, contribuabilii care îşi achită integral dările în primele trei luni ale anului beneficiază de o reducere, însă în acest an autorităţile au decis să extindă perioada şi în aprilie. Nu este vorba de o prelungire prea mare, ci numai de o zi lucrătoare, motivată de faptul că 31 martie pică într-o zi de sâmbătă în acest an.

Din acest motiv, ploieştenii vor putea beneficia de bonificaţia standard şi luni, 2 aprilie, prima zi lucrătoare după această dată, a anunţat astăzi directorul SPFL Ploieşti, Simona Dolniceanu-Vişean.

"Având în vedere faptul că 31 martie 2018 - data prevăzută în lege până la care se acordă bonificaţia de 10% persoanelor fizice și juridice pentru plata integrală cu anticipaţie a impozitelor locale - este o zi nelucrătoare, contribuabilii pot beneficia de această facilitate până luni, 2 aprilie 2018, inclusiv, conform prevederilor art. 75 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală coroborate cu cele ale art.181 din Codul de Procedură Civilă. Ulterior acestei date, pentru sumele neachitate la termenul scadent se calculează majorări de intârziere de 1% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, până la data stingerii integrale a obligaţiilor fiscale datorate", se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a SPFL Ploieşti.

Reprezentanţii Serviciului Public Finanţe Locale au amintit şi modalităţile de plată la dispoziţia contribuabililor:
"- În numerar/POS-uri prin casieriile Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti situate în: strada Basarabi nr. 5: luni - vineri între orele 8:00- 18:00; Şoseaua Vestului nr. 19 : luni, marţi, joi 8:00-16:30;miercuri 8:00 – 18:30; vineri 8:00-14:00; B-dul Independenţei nr.16 : luni, marţi, joi 8:00 - 16:30; miercuri 8:00-18:30; vineri 8:00 -14:00; în incinta Halelor Centrale, etaj 1-la sediul Direcţiei Gestiune Patrimoniu: luni, marţi, miercuri, joi 8:00-16:30; vineri 8:00-14:00; în incinta Tribunalului Ploieşti : luni, marţi, miercuri, joi 8:00 – 15:30: vineri 8:00 – 14:00.
- Prin Infochioşcuri: casieria SPFL din str. Basarabi nr.5, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, strada Vasile Lupu nr. 60, etajul 2-Serviciul Inmatriculari Permise, MALL SHOPPING CENTER (fost Mercur) şi la sediul instituţiei -B-dul Independenţei nr.16. Plata se efectuează pe baza cardului bancar si a cartii de identitate a contribuabilului. Primăria Municipiului Ploieşti nu percepe comision contribuabililor pentru aceste încasări.
- La Oficiile poştale.
- Prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi prin accesarea site-ului www.ghişeul.ro numai pentru cei care deţin carduri bancare şi in baza cărora și-au creat cont.
- Consultare/plată electronică prin Internet la adresa www.spfl.ro.Contribuabilul are obligaţia prezentării personale la sediul S.P.F.L.Ploieşti, B-dul Independenţei nr.16, cu copie BI/CI pentru a obţine drepturi de acces.
- Prin virament bancar".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.