A cumpărat Andrei Volosevici ziarul “Actualitatea Prahoveană”?

Publicat in Administratie 31 Octombrie 2009 Actualizat: 14 Noiembrie 2009 2089 ori
Google+ WhatsApp
A cumpărat Andrei Volosevici ziarul “Actualitatea Prahoveană”?
A cumpărat Andrei Volosevici ziarul “Actualitatea Prahoveană”?

Ăsta a fost zvonul zilei de ieri. Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului, a râs ca de o glumă bună când l-am întrebat despre asta. Iar Sebastian Ignat, proprietarul “Actualităţii”, s-a arătat de-a dreptul indignat că zvonul ar putea fi crezut: “Am muncit prea mult pentru ziarul ăsta, şi să ştii că vreau să ies la pensie de la Actualitatea”.

Cum a apărut, totuşi, zvonul? Probabil de la ediţia specială cu bilanţul primarului la un an de mandat, bilanţ tipărit de Sebastian Ignat într-un format identic cu cel al “Actualităţii Prahovene”, dar purtând titlul celeilalte publicaţii pe care o deţine, “CityToday”. Plus că de atunci încoace, “Actualitatea” a mai apărut o dată cu o pagină dedicată ordinii de zi a Consiliului Local Ploieşti.

Aşa cum i-am spus şi lui Sebi, dacă vinde ziarul îl felicit în direct la televizor. Spre deosebire de alţii, eu cred sincer că presa locală nu are nici o şansă dacă nu se afiliază unui grup financiar solid, sau nu îşi ia un partener strategic. În plus, eu nu văd nimic rău în a vinde ziarul unui politician. Contează doar ca ziarul să fie bun, iar cel mai relevant exemplu este Jurnalul Naţional: un ziar deţinut de “un mogul nenorocit”, dar de o calitate peste medie…

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.