Primaria Ploieşti somează SGU să plătească 4,7 milioane de lei pentru nişte lucrări „nejustificate“

Publicat in Administratie 27 Ianuarie 2018 443 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploieşti somează SGU să plătească 4,7 milioane de lei pentru nişte lucrări „nejustificate“
Primaria Ploieşti somează SGU să plătească 4,7 milioane de lei pentru nişte lucrări „nejustificate“

SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL, societate a municipalităţii, trebuie să plătească suma de 4,7 milioane de lei (4.736.522,38 lei) către Primăria Ploieşti, reprezentând valoarea unor lucrări prestate de societate şi achitate de primărie în perioada 2010-2012, dar considerate supraevaluate şi nejustificate de către inspectorii Curţii de Conturi. Raportul Curţii de Conturi a fost emis în 2014.

Ca atare, primăria a dat în judecată SGU pentru achitarea acestei sume în care sunt incluse şi penalităţile şi a câştigat la finalul anului trecut. SGU a contestat în instanță prejudiciul constatat, însă în 2016 a pierdut procesul, hotărârea instanţei devenind definitivă în octombrie 2017.

Conducerea SGU, având în vedere situaţia financiară gravă a societăţii, a propus reprezentanţilor primăriei eşalonarea la plată a sumei respective pe o perioadă de 2 ani, arătând că plata integrală într-o singură tranşă ar duce la blocarea activităţii societăţii. Primăria a respins însă planul de eşalonare, motivând că ratele nu sunt distribuite în mod egal.

Momentan însă nu este luată o decizie în acest sens, dar cei de la SGU vor să refacă planul de eşalonare pentru a fi acceptat şi cuprins într-un proiect de hotărâre al Consiliului Local.

Iată deci cum fantomele administraţiei Volosevici lovesc din trecut şi riscă să destabilizeze o societate a Consiliului Local care are şi aşa probleme financiare.

SGU Ploieşti mai are o datorie de 4 milioane de lei către ANAF care a fost eşalonată pentru o perioadă de 5 ani, în toamna anului trecut.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.