Primăria Ploieşti PROMITE că va relua licitaţia pentru podul de lemn. Vezi când ar putea începe lucrările

Publicat in Administratie 23 Ianuarie 2018 622 ori
Google+ WhatsApp
Primăria Ploieşti PROMITE că va relua licitaţia pentru podul de lemn. Vezi când ar putea începe lucrările
Primăria Ploieşti PROMITE că va relua licitaţia pentru podul de lemn. Vezi când ar putea începe lucrările

În 2018 sunt şanse să înceapă lucrările pentru construirea unui nou pod rutier lângă Gara de Sud din Ploieşti, în locul aşa-zisului pod de lemn. După o primă încercare eşuată, autorităţile locale anunţă că vor lansa o nouă licitaţie, pentru proiectare şi execuţie, cu o alocare bugetară estimată la aproximativ 28 de milioane de lei.

Spre deosebire de prima încercare, la care s-a mers pe varianta unui credit furnizor, în această licitaţie va exista o alocare de la bugetul Ploieştiului pentru serviciile de proiectare şi pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor, a anunţat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, care a mai precizat că întregul contract va avea o perioadă de finalizare de 18 luni. Asta înseamnă, în teorie, că lucrările ar putea să înceapă spre finele primului semestru al acestui an şi să se încheie în ultima parte a lui 2019, dacă nu apar contestaţii care să blocheze procedura de atribuire a contractului sau obstacole în timpul execuţiei propriu-zise.

Proiectul prevede construirea unui nou pod, în locul aşa-zisului pod de lemn de lângă Gara de Sud, care să lege strada Depoului de Rafinorilor şi să aigure o scurtătură care să lege zona de vest şi cea de sud a municipiului, asigurând totodată şi o alternativă pentru ieşirea din Ploieşti spre Bucureşti.

Din cauza vechimii şi a degradării, "podul de lemn" a fost închis acum câţiva ani, mai întâi pentru traficul rutier, iar apoi autorităţile au decis să interzică şi circulaţia pietonilor pe aici. Noul pod urmează să fie amenajat pe acelaşi amplasament, însă va fi cu aproape jumătate de metru mai înalt decât actuala pasarelă, pentru a se încadra în normele impuse de CFR, au mai anunţat reprezentanţii Primăriei Ploieşti.

sursa: www.telegrama.ro  

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.