Anuntul Primariei Ploiesti: 7 milioane de euro, alocati pentru sprijinirea comunitatii marginalizate

Publicat in Administratie 04 Ianuarie 2018 424 ori
Google+ WhatsApp
Anuntul Primariei Ploiesti: 7 milioane de euro, alocati pentru sprijinirea comunitatii marginalizate
Anuntul Primariei Ploiesti: 7 milioane de euro, alocati pentru sprijinirea comunitatii marginalizate

Primaria Ploiești anunță că în data de 4 decembrie 2017 a depus spre finanțare la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene București - Strategia de Dezvoltare Locală, în urma implementării proiectului : „O 9 șansă! Sprijinirea comunității marginalizate din Municipiul Ploiești prin elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală (SDL)”.

 

Ministerul de resort a publicat joi, 28 decembrie 2017, lista celor 31 de strategii de dezvoltare locală (SDL) selectate spre finanțare, listă pe care Municipiul Ploiești ocupă locul 16.

 

În acest sens, prin Programul Operațional Capital Uman - POCU (Axa Prioritară 5 – Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității) și prin Programul Operațional Regional - POR (Axa Prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban) se vor asigura alocări financiare necesare implementării strategiilor integrate de dezvoltare locală pentru orașe cu o populație de peste 20.000 de locuitori.

Bugetul total pentru implementarea SDL pentru Municipiul Ploiești  este de 7 milioane euro.

Activitățile vizează persoanele din teritoriul SDL, cu accent pe cele aflate în risc de sărăcie si excluziune socială și au drept scop îmbunătățirea condițiilor de trai și calității vieții, prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare a clădirilor publice, precum și prin creșterea gradului de acces la servicii socio-medicale și educaționale.

În cadrul Programului Operațional Regional se vor finanța investiții în valoare de 4.125.000 euro ce vizează, reabilitarea locuințelor sociale din cartierul Ploiești Nord; înființarea unui centru comunitar integrat în Cartier Radu de la Afumați; modernizarea a trei școli gimnaziale, respectiv Școala Gimnaziala nr.7, Școala Gimnazială nr.13 și Școala Gimnazială nr.19; modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale cu cls. I-VIII “Florin Comișel”; investiții în infrastructura de alimentare cu gaze in cartierele Eroilor, Boldescu și Radu de la Afumați; investiții în infrastructura rețelei de canalizare în cartier Mimiu; investiții in infrastructura sistemului de iluminat public din cartier Bariera București; crearea spațiilor publice urbane-zone verzi/parcuri/amenajări peisagistice, precum și reabilitarea sistemului rutier prin asfaltarea străzilor.

 

            Prin Programul Operațional Capital Uman se vor realiza obiective în valoare de 2.500.000 euro ce vizează, reducerea abandonului școlar prin programe de tip After School; reintegrarea tinerilor/adulților în sistemul educațional prin programe tip „A doua șansă”, mediere personalizată în școli în vederea eliminării discriminării si segregării; creșterea accesului la servicii de ocupare; creșterea numărului de persoane ocupate, respectiv persoane angajate; creșterea accesului la servicii sociale si medicale; dezvoltarea

 

antreprenoriatului în cadrul comunității marginalizate; ajutor financiar și consiliere pentru întocmirea actelor de proprietate; programe de voluntariat pentru soluționarea  problemelor din comunitate, precum și campanii de informare și conștientizare pentru combaterea discriminării. De asemenea, la cheltuielile alocate în cadrul Programului Operațional Capital Uman se adaugă 375.000 euro având ca obiectiv implementare SDL și animarea populației.

            Reamintim că principalele zone cuprinse în obiectivele de implementare ale proiectului O 9 șansă! Sprijinirea comunității marginalizate din Municipiul Ploiești prin elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală (SDL)” sunt Cartierul Bariera București, Cartier Mimiu, Cartierul Eroilor, Cartier Nord, Cartier Radu de la Afumați și Cartier Boldescu

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office