Achiziția de camere video pentru Parcul Municipal Vest, în stand-by. GREȘELI în Caietul de sarcini!

Publicat in Administratie 20 Decembrie 2017 236 ori
Google+ WhatsApp
Achiziția de camere video pentru Parcul Municipal Vest, în stand-by. GREȘELI în Caietul de sarcini!
Achiziția de camere video pentru Parcul Municipal Vest, în stand-by. GREȘELI în Caietul de sarcini!

În luna octombrie, Primăria Ploiești lansa procedura în vederea montării unui sistem de supraveghere video în Parcul Municipal Vest. Investiția avea să se ridice la 40.000 de lei, cu tot cu TVA, potrivit estimărilor făcute de funcționarii de la Ploiești, aceasta fiind justificată prin rezultatul evaluării privind securitatea parcului, din care au rezultat necesitatea prevenirii unor incidente de securitate şi diminuarea efectelor produse.

O mențiune publicată ulterior de administrația locală arată însă că procedura a rămas undeva în aer. Motivul? Caietul de sarcini întocmit pentru aceasta prezenta deficiențe, lucru de care autoritățile și-au dat seama abia atunci când un operator economic interesat să se înscrie la achiziție a semnalat problemele. "Achizitia directa organizata de Municipiul Ploiesti, in vederea atribuirii contractului avand ca obiect «Proiectare si executie sistem de supraveghere video», Cod CPV : 79930000-2 – Servicii de proiectare specializata avand numarul de  Anunt: 129107/ 17.10.2017 . Ca urmare a solicitarii de clarificari din partea unui operator economic,  Serviciul Administrare Parc Municipal Ploiesti Vest  a constatat deficiente cu privire la continutul Caietului de sarcini care nu sunt de natura a fi remediate in timp util, punand Autoritatea Contractanta in imposibilitatea desfasurarii achizitiei directe in forma si calendarul stabilit anterior. Fata de  situatia prezentata Autoritatea Contractanta a decis anularea achizitiei directe pentru atribuirea contractului de achizitie publica conform Art.212. alin (2) din Legea 98/2016" , precizează Primăria Ploiești.

În istoria destul de scurtă a Parcului Municipal Vest, o investiție de 61 de milioane de lei, inclusiv TVA, parțial din fonduri europene, se leagă cel puțin două incidente grave. Primul a avut loc în iulie anul trecut, la mai puțin de două luni de la inaugurarea obiectivului, când un adolescent de 14 ani s-a înecat în lacul artificial amenajat aici.

Cel de-al doilea a fost semnalat de Telegrama de Prahova, în august 2017, când pe site-ul nostru au fost publicate înregistrări video de la cursele ilegale de mașini organizate aici după lăsarea întunericului.

La scurt timp după aceea, în zonă a fost organizată o razie a Poliției, iar după aproximativ două luni a apărut și anunțul Primăriei, privind intenția de a monta, la Parcul Municipal Vest, un sistem de supraveghere video, proiect pe care, deocamdată, în trecem pe lista lungă de inițiative eșuate, a administrației locale.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office