Cum explica CSM tarifele de inchiere a spatiilor de la Stadion si Hipodrom. La mijloc sta o hotarare de CL cel putin dubioasa

Publicat in Administratie 20 Aprilie 2017 738 ori
Google+ WhatsApp
Cum explica CSM tarifele de inchiere a spatiilor de la Stadion si Hipodrom. La mijloc sta o hotarare de CL cel putin dubioasa
Cum explica CSM tarifele de inchiere a spatiilor de la Stadion si Hipodrom. La mijloc sta o hotarare de CL cel putin dubioasa

In urma publicarii articolului „Prostie sau hoţie? Primăria Ploieşti închiriază spaţii la Hipodrom la preţuri dubioase”, CSM Ploiesti a transmis un drept la replica in care explica pe ce s-au bazat autoritatile locale atunci cand au stabilit tarifele incredibile.

- în stabilirea tarifelor propuse pentru spaţiile din incinta Complexului Hipodrom s-a ţinut cont de Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti nr. 361/02.11.2016; cu acel prilej, la determinarea veniturilor, Unitatea de Implementare a Proiectelor a luat în calcul preţurile prevăzute în analiza cost beneficiu din cadrul studiului de fezabilitate, dar şi propunerile făcute de CSM Ploieşti;

- în stabilirea tarifelor propuse pentru spaţiile din incinta Stadionului „Ilie Oană” s-a ţinut cont de Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti nr. 7/2007, actualizată cu rata inflaţiei pentru anul 2015.

Hotararea 7/2007 la care se face referire este, intr-adevar, in vigoare si la aceasta data, insa administratia locala ar trebui sa intervina de urgenta pentru modificarea ei din simplul motiv ca preturile per metru patrat intr-o incinta nu pot sa difere in functie de destinatia spatiului inchiriat. Pe scurt, nu poti inchiria o suprafata de 721 mp la tariful de 2000 de euro/luna, in timp ce pentru un spatiu alaturat, in suprafata de 147mp, sa ceri 1000 euro/luna, doar pentru ca in primul caz este vorba de un restaurant, iar in celalalt, de o cafenea.

Situatia este similiara si la Stadionul "Ilie Oana", unde spatiile in care urmeaza a fi vandute produse de cofetarie/bacanie sunt inchiriate cu 18 lei/mp/luna, iar cele destinate comercializarii imbracamintei sunt scoase spre inchiriere cu 20 lei/mp/luna. 

Cine stabileste si dupa ce rationament raportul cost-beneficiu in cazul acestor activitati comerciale? Cum a calculat Primaria Ploiesti sau CSM profitul acestor activitati? Cine garanteaza ca magazinul de imbracaminte va avea mai mult profit, comparativ cu patiseria/cofetaria? Din acest motiv, tarifele practicate pentru inchirierea unor spatii aflate in aceeasi cladire, care beneficiaza de acelasi vad, indiferent de tipul activitatii ce urmeaza a fi desfasurata, ar trebui sa fie egale.

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office