Grevă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Ce se întâmplă cu pacienții

Publicat in Administratie 31 Octombrie 2016 1243 ori
Google+ WhatsApp
Grevă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Ce se întâmplă cu pacienții
Grevă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Ce se întâmplă cu pacienții

Personalul medical al spitalelor din toată țara, inclusiv din Prahova, protestează astăzi din cauza salarizării. Astfel, doar o treime din personalul medical lucrează, fiind asigurate doar urgențele.

 

„Ca și colegii noștri din țară, și membrii de Sindicat Sanitas din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești sunt foarte nemulțumiți de faptul că sporurile salariale nu se acordă la salariile actuale, ci se acordă la salariile din 2009, mai ales că în 2009 salariații Spitalului Județean de Urgență Ploiești nu aveau salarizarea corespunzătoare, aveau salarii mult mai mici decât alți colegi de-ai lor din țară. Personalul TESA, de asemenea, nu a primit nimic în plus, în ciuda aplicării Ordonanței 20, la fel funcționarii publici din DSP-uri, sunt mai multe categorii defavorizate de Ordonanța 20/2016, motiv pentru care am organizat această acțiune de protest. Urgențele sunt asigurate, potrivit legislației în vigoare o treime din personal asigură urgențele, iar restul pacienților urmează să fie reprogramați. În principiu, protestul va ține astăzi și mâine, dar cel mai sigur vom vedea după-amiază, pentru că astăzi, la ora 16.00, sunt discutate în cele trei comisii, respectiv comisia de buget, comisia de muncă și comisia juridică, revendicările noastre și în funcție de avizul pe care îl vor avea în urma discuțiilor din cele trei comisii vom știi ce decizie vom lua pentru mâine.”, a declarat pentru ziarul Incomod Luminița Gologan, liderul sindicatului Sanitas Prahova.

La ora actuală, personalul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești protestează în holul unității medicale.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.