Cum se ajunge la Parcul Municipal Vest, ce urmeaza sa fie INAUGURAT sambata

Publicat in Administratie 26 Mai 2016 Actualizat: 26 Mai 2016 5166 ori
Google+ WhatsApp
Cum se ajunge la Parcul Municipal Vest, ce urmeaza sa fie INAUGURAT sambata
Cum se ajunge la Parcul Municipal Vest, ce urmeaza sa fie INAUGURAT sambata

Primăria Municipiului Ploiești anunță finalizarea proiectului cu titlul “Realizarea parcului municipal Ploiești Vest inclusiv a căilor de acces și a rețelelor edilitare specifice – Parc Municipal Ploiești Vest” din Ploiești.

 

Accesul se face venind de pe Centura de Vest, iar in sensul giratoriu de pe DN de la Strejnic, se intra către Ploiești, urmarind directia Garii de Vest.

Festivitatea de inaugurare a Parcului Municipal Ploiești Vest va avea loc sâmbătă, 28 mai a.c., începând cu ora 10.30.

Proiectul a avut ca obiectiv general creșterea calității vieții locuitorilor din Polul de Creștere Ploiești-Prahova, care corespunde obiectivului Domeniului major de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana. Obiectivul general a fost atins prin realizarea următoarelor obiective specifice:

Creșterea suprafeței de spațiu verde pe cap de locuitor – spatiile verzi prevăzute în parc vor ocupa 29,83 ha.

Crearea unor spații publice pentru recreere și relaxare. Pentru atingerea acestui obiectiv specific s-au realizat: piste de ciclism, alei pietonale, mese de șah, patinoar, ring de role, fântâni arteziene, seră închisă, locuri pentru picnic, locuri de odihnă și contemplare.

Crearea unor spații publice pentru desfășurarea de activități sportive pentru populație – implementarea proiectului a crescut suprafața activităților sportive cu 3,61ha. Pentru atingerea acestui obiectiv specific s-au realizat: locuri de joacă, piste speciale pentru acrobații cu bicicletele și rolele, terenuri de handbal, tenis, baschet.

Totodată, vizitatorii Parcului Municipal Ploiești Vest vor găsi aici locuri de odihnă și pentru picnic cu o suprafață totală de 4,1 ha, un lac artificial cu o suprafață de 1,2 ha și o adâncime maximă de 1,5 metri, o seră cu plante exotice, o moară de apă,  precum și trei fântâni arteziene, respectiv Fântâna Anotimpurilor, Fântâna Cascada și Fântâna Ochi.

Împătimiții sporturilor, precum și iubitorii de cultură și activități recreative, vor avea la dispoziție  aici patru terenuri de tenis de câmp, cu o suprafață de 66 mp, trei terenuri de baschet, cu o suprafață totală de 600 mp, trei terenuri de handbal/minifotbal, cu o suprafață totală de 1.125 mp, două terenuri de tenis la perete, cu o suprafață totală de 33 mp și piste de ciclism.

Rămânând în sfera activităților recreative și culturale, amintim aici alte amenajări din Parcul Municipal Ploiești Vest, precum patinoarul cu o suprafață de 1.800 mp (30 x 60 mp), care, vara, va fi utilizat ca ring de role; mese pentru jocuri de șah sau table, amplasate  în aer liber sau module tip; locuri de joacă pentru copii, amplasate în ronduri cu diametrul de 25 m; platforme pentru acrobații pe biciclete și role; scenă pentru spectacole în aer liber, foișor pentru concerte de fanfară și zonă pentru oficierea căsătoriilor, amplasată pe un rond cu diametrul de 25 m.

De asemenea, Parcul Municipal Ploiești Vest dispune de alei carosabile și parcări auto, respectiv 45 de zone, cu o capacitate totală de 380 de locuri.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office