Directorul de la Hale şi Pieţe Ploieşti ia în calcul DEMISIA

Publicat in Administratie 13 Aprilie 2016 1322 ori
Google+ WhatsApp
Directorul de la Hale şi Pieţe Ploieşti ia în calcul DEMISIA
Directorul de la Hale şi Pieţe Ploieşti ia în calcul DEMISIA

Situație tensionată la Hale și Piețe S.A., după ce Consiliul Local Ploiești a refuzat, a doua oară, să voteze bugetul de venituri și cheltuieli al societății.

 

În acest context, Emanuel Ilie, directorul societății, spune că va demisiona dacă va fi refuzat bugetul de Consiliul Local și a treia oară, la finalul lunii, când se va ține o nouă ședință de Consiliu Local. Conform legislației în vigoare, un proiect neaprobat de trei ori de Consiliul Local poate fi introdus din nou pe ordinea de zi a ședințelor de abia peste șase luni, timp în care Hale și Piețe ar avea voie să cheltuie doar 90% din bugetul de venituri și cheltuieli aprobat anul trecut. Astfel, s-ar ajunge într-un blocaj cu privire la plățile pe care societatea ar avea voie să le facă și, implicit, cu privire la salariile angajaților.

„În ideea în care va deveni o situație critică, iau în calcul și acest aspect. Situație critică ar fi ca nici în următoarea ședință de Consiliu Local să nu fie votat bugetul societății, iar atunci voi putea să mai dau spre aprobare bugetul de abia peste șase luni. În șase luni de zile, societatea poate intra în colaps financiar. Nu sunt probleme financiare la Hale și Piețe, suntem pe profit, am terminat anul 2015 și primul trimestru al anului 2016 pe profit, dar problema este din punct de vedere financiar-contabil, al legalității cheltuielilor. Dacă nu ai un buget aprobat, poți cheltui doar 90% din valoare bugetului de anul trecut. Asta ar însemna că la un moment dat va trebui să dau niște oameni afară, ca să mă pot încadra în bugetul anului trecut. Dar nu poți lungi la infinit acest lucru, deja șase luni ar trece după jumătatea anului, mai ales că la 1 mai se măresc salariile minime pe economie cu 20%. Din 200 de salariați, sunt 136 care trebuie să beneficieze de această majorare, iar efortul este considerabil și nu m-aș mai încadra în marja de 90%, chiar dacă la Hale și Piețe ar fi bani. Vom vedea situația la sfârșitul lunii.”, a declarat Emanuel Ilie, directorul Hale și Piețe S.A., pentru ziarul Incomod.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.