Preşedintele CJ, Mircea Cosma, a verificat lucrările la staţia de epurare din Mizil

Publicat in Administratie 22 Martie 2016 1956 ori
Google+ WhatsApp
Preşedintele CJ, Mircea Cosma, a verificat lucrările la staţia de epurare din Mizil
Preşedintele CJ, Mircea Cosma, a verificat lucrările la staţia de epurare din Mizil

Luni, 21 martie 2016, în cadrul vizitei de lucru efectuată în oraşul Mizil, preşedintele Cosiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a verificat stadiul lucrărilor de execuţie de la staţia de epurare.

 

În anul 2011, în oraşul Mizil a fost pusă în funcţiune o linie de epurare dimensionată pentru un debit de 27 l/s, proiect implementat prin Programul PHARE 2006. Cu toate acestea se înregistra un deficit al capacităţii de tratare a apei uzate ceea ce conducea la o calitate necorespunzătoare a apei.

Astfel, în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria oraşului Mizil s-a trecut la extinderea staţiei de epurare.Pentru finanţarea acestui obectiv s-a alocat suma de 8,7 milioane lei din care Consiliul Judeţean Prahova 93%  iar Primăria oraşului Mizil 7%. Punerea în funcţiune al acestui obiectiv va avea loc luni, 28 martie 2016.

Tot la Mizil se află în execuţie o staţie de tratare a nămolului, proiectul finanţat din Programul Operaţional Sectorial Mediu. Prin implementarea noului sistem de epurare al apelor uzate, mediul, sănătatea oamenilor şi calitatea vieţii acestora se vor îmbunătăţi. Pe parcursul vizitei, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a fost însoţit de Fabioara Ionescu, administratorul Public al judeţului şi de Emil Proşcan, primarul oraşului Mizil.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.