Ce spune Camera de Comert si Industrie Prahova despre ECONOMIA din Prahova

Publicat in Administratie 11 Februarie 2016 953 ori
Google+ WhatsApp
Ce spune Camera de Comert si Industrie Prahova despre ECONOMIA din Prahova
Ce spune Camera de Comert si Industrie Prahova despre ECONOMIA din Prahova

Economia prahoveana a fost “pusa sub lupa” de catre conducerea Camerei de Comert si Industrie Prahova, ieri, cu prilejul unei conferinte de presa la care au fost prezenti presedintele Aurelian Gogulescu, directorul executiv Maria Ciobanu si Alexandra Petre – sef serviciu Comunicare si Promovare.

 

 

In functie de Produsul Intern Brut (PIB), Prahova se situeaza pe locul 5, cu 24.771 miliarde lei (5,5 miliarde euro). Daca ne raportam la PIB/capita, Prahova se afla pe locul 12. Judetul nostru avea, la finele anului trecut, 172.831 de salariati (3,76% din totalul inregistrat la nivel national), rata somajului era de 4,3%, iar salariul mediu brut era de 2425 lei, ceea ce ne situeaza pe locul 10, dupa Bucuresti-Ilfov, Cluj, Timis, Sibiu, Brasov, Constanta, Gorj, Arges si Iasi.

La finele anului 2015, in Prahova functionau 22.154 de firme, ceea ce reprezinta 2,95% din totalul firmelor din Romania. Dintre acestea, 1987 sunt cu capital strain, care provin din 70 de tari. Mai mult, 1782 de firme sunt nou inregistrate, ceea ce reprezinta 2,76% din totalul firmelor inregistrate la nivel national, 133 de firme fiind straine.

Raportat la datele de anul trecut, la export, Prahova se situeaza pe locul 9, dupa Bucuresti, Timis, Arges, Arad, Brasov, Ilfov, Sibiu, Constanta. Principalii parteneri ai judetului Prahova pentru activitatea de export sunt: Italia (11%), Germania (8,7%), SUA (6,4%), MareaBritanie (6,1%) si Ungaria (6%).
Principalele grupe de produse exportate de firmele prahovene sunt: masini, aparate, echipamente electrice (38%); produse minerale (25,2%); produse alimentare, bauturi, tutun (8,7%); produse textile si confectii (8%).

Principalele grupe de produse importate de firmele prahovene sunt reprezentate de: produse minerale (29,2%); masini, aparate, echipamente electrice (15,4%); produse alimentare, bauturi, tutun (12,2%); metale diverse si articole din acestea (9,5%).

Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2014, importurile prahovene au scazut cu 11,8%. La import, Prahova se situeaza pe locul 6, dupa Bucuresti, Ilfov, Timis, Arges si Constanta.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.