Ploieştenii, pe punctul de a scăpa de o taxă aberantă

Publicat in Administratie 25 Ianuarie 2016 736 ori
Google+ WhatsApp
Ploieştenii, pe punctul de a scăpa de o taxă aberantă
Ploieştenii, pe punctul de a scăpa de o taxă aberantă

Pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Local Ploieşti se va regăsi un proiect iniţiat de liberali privind eliminarea taxei pe apa de ploaie impusă de Apa Nova persoanelor fizice şi juridice.

 

 

Proiectul a fost depus încă din luna octombrie a anului trecut, însă până acum nu a fost supus votului şi din cauza schimbării repetate a conducerii Primăriei Ploieşti. În expunerea de motive a liberalilor se arată că "în contextul social actual, în care sumele datorate pentru întreţinere au ajuns să reprezinte o cotă importantă din bugetul cetăţenilor şi în care se remarcă un număr semnificativ de cazuri în care facturile sunt plătite cu întârziere sau chiar nu mai pot fi achitate, se impune adoptarea în condiţiile legii a unor măsuri care să vină în sprijinul populaţiei.

O asemenea măsură - benefică şi pentru persoanele juridice - ar permite să nu se mai factureze apa meteorică despre care se crede că este preluată în reţeaua publică de canalizare. Existenţa perioadelor de secetă, precipitaţiile adesea diferenţiate natural pe diversele zone ale localităţilor, faptul că apa meteorică nu ajunge în reţeaua de canalizare când debitele de ploaie sunt reduse, cazurile foarte frecvente în care apa pluvială se scurge direct în pământ şi nu la reţea, iată exemple de situaţii care au ridicat şi ridică, în toată ţara, semne pertinente de întrebare privind sumele de plată care se adaugă în facturile persoanelor fizice şi juridice”.

Dacă proiectul va fi adoptat, primarul interimar va fi împuternicit să renegocieze contractul cu Apa Nova în sensul eliminării taxei pe apa de ploaie.

Sursa: observatorulph.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.