Ce INVESTITII se fac la Spitalul Județean și la Maternitatea din Ploiești

Publicat in Administratie 22 Ianuarie 2016 1411 ori
Google+ WhatsApp
Ce INVESTITII se fac la Spitalul Județean și la Maternitatea din Ploiești
Ce INVESTITII se fac la Spitalul Județean și la Maternitatea din Ploiești

Conducerea Consiliului Județean Prahova a prezentat în cadrul unei conferințe de presă  structura bugetului, astfel că, la capitolul „Sănătate”, reprezentanții CJ  au alocat fonduri pentru  lucrări de amploare la cele două unităţi pe care instituţia le are în administrare, și anume  Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea Ploieşti.

 

Concret, în buget au fost prevăzuți bani pentru  îmbunătăţirea condiţiilor de cazare, pentru reabilitarea secţiilor de pe strada Buna-Vestire, modernizarea saloanelor la Maternitate, pentru înlocuirea lifturilor, reabilitarea parcărilor și pentru dotări medicale.

„Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează numărul total de bolnavi, ci doar aproximativ 80% din cazuri, astfel că se creează un deficit pe partea de medicamente şi materiale sanitare. Ca atare, Consiliul Judeţean va acoperi acest deficit, ca şi anul trecut. La Spitalul Judeţean, am propus o sumă de 7 milioane de lei pentru bunuri şi servicii, cu aproape 40% mai mare decât cea prevăzută în bugetul iniţial pe 2015. Pentru Maternitate, la acelaşi capitol bugetar, am prevăzut 4 milioane de lei, cu 20% mai mult faţă de prevederea de anul trecut”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Radu Ionescu, potrivit phon.ro.

La Spitalul Judeţean de Urgență Ploiești prevederea bugetară constă în alocarea a 5 milioane de lei pentru modernizarea saloanelor, investiție care face parte dintr-un  proiect multianual estimat la 15 milioane, şi 1,38 milioane lei pentru finalizarea unor lucrări la acoperiş şi instalaţii interioare la secţiile de pe strada Buna-Vestire.

Maternitatea va primi, pentru investiţii, 2,3 milioane de lei, principalele obiective din acest an fiind înlocuirea celor două lifturi existente, îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere, reabilitarea parcării și  amenajarea unei noi ieşiri.

De altfel, în buget sunt prevăzuți și cei  138.000 de lei pentru achiziţia de aparatură medicală, suma care reprezintă  cota parte de cofinanțare dintr-un proiect demarat alături de  Ministerul Sănătăţii.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.