Directorul SGU explica de ce nu vom avea lumini ornamentale de Sarbatori

Publicat in Administratie 28 Noiembrie 2015 2834 ori
Google+ WhatsApp
Directorul SGU explica de ce nu vom avea lumini ornamentale de Sarbatori
Directorul SGU explica de ce nu vom avea lumini ornamentale de Sarbatori

Directorul SGU Ploiesti, Donald Constantin, a tinut sa lamureasca problema iluminatului festiv de Sarbatori, ingrijorat fiind de faptul ca societatea pe care o conduce ar putea fi asociata cu acest esec.

 

Astfel, prin intermediul paginii oficiale de Facebook a Societatii de Gospodarire Urbana, Constantin a transmis urmatorul mesaj prin care atrage atentia asupra principalilor vinovati ai faptului ca municipiul Ploiesti nu va fi ornat in lumini festive anul acesta:

"DRAGI PLOIEŞTENI,

Funcţia de conducere pe care o reprezint în cadrul SGU Ploieşti mă obligă să ofer un răspuns clar legat de situaţia de faţă cu privire la iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă, din acest an.
Indiferent de intenţiile denigratoare la adresa activităţii mele, care, evident, aduc atingere imaginii instituţiei şi a muncii a 800 de angajaţi ai societăţii, ploieştenii trebuie să cunoască problemele care au condus la această situaţie extrem de neplăcută.
Încă din luna august, SGU Ploieşti a solicitat R.A.S.P. -ului să comunice bugetul alocat pentru îndeplinirea procesului de contractare a unei societăți care să asigure iluminatul de sărbători, precizarea locațiilor unde vor fi montate instalațiile, tema, forma și culoarea acestora în vederea realizării caietului de sarcini necesar licitaţiei. Mai mult decât atât, în adresă, am specificat faptul că licitaţia durează 60 de zile şi am avertizat urgenţa îndeplinirii acestor etape.R.A.S.P a estimat că valoarea montării și întreținerii instalațiilor este de 750.000 lei, iar demontarea 500.000 lei. În luna septembrie, viceprimarul cu atribuții de primar Iulian Teodorescu solicită un deviz în care să fie specificate locaţiile în care urmau să fie montate instalațiile şi tematicile acestora, considerând că estimările bugetare sunt supraevaluate. Regia Autonomă de Servicii Publice a cerut societăţii noastre să se ocupe de realizarea deviz-ului. Am informat municipalitatea cu privire la imposibilitatea demarării procedurii de achiziţie publică fiind disponibili doar 200.913,74 lei, TVA inclus, pentru iluminatul festiv, în conformitate cu diminuările bugetare prevăzute prin HCL nr. 57/26.02.2015 şi HCL nr. 282/31.08.2015.
În urma unor noi dezbateri, s-a stabilit ignorarea experienţei administrative a anilor precedenţi în bugetarea acestei activităţi, municipalitatea hotărând că trebuie renunţat la montarea figurinei 3 D “Moş Crăciun” şi menţinerea alocării sumei de 200.000 lei. Rezultatul licitaţiei a fost acela că singura firmă care s-a înscris a depus o ofertă cu o valoare dublă faţă de bugetul alocat, de 383.160 lei, cu TVA inclus . Practic, licitaţia a fost anulată.
Din păcate, aceasta este situaţia cu care ne-am confruntat, în ciuda eforturilor noastre de a soluţiona această problemă încă din luna august.
Pe această cale, vreau să îmi exprim dezamăgirea pentru că şi eu, la rândul meu, am copii şi regret că băieţii mei şi ceilalţi micuţi nu se vor bucura de iluminatul festiv în Ajun de Moş Nicolae. De aceea, transmit cetăţenilor faptul că facem tot ce depinde de noi să montăm instalaţii măcar în centrul oraşului.
Pentru a vă asigura de faptul că S.G.U. a făcut toate demersurile pentru a nu se ajunge la această situaţie şi pentru a demonstra veridicitatea celor afirmate, voi organiza o conferinţă de presă pentru a pune la dispoziţia societăţii civile corespondenţa sus menţionată.

Cu respect,

Donald Nicolae Constantin
"

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.