Trei cluburi din Prahova nu au autorizație de la ISU

Publicat in Administratie 03 Noiembrie 2015 854 ori
Google+ WhatsApp
Trei cluburi din Prahova nu au autorizație de la ISU
Trei cluburi din Prahova nu au autorizație de la ISU

Trei dintre cele 11 unități cu capacitatea de peste 150 de persoane care sunt înregistrate oficial la nivelul județului Prahova nu au autorizație pentru stingerea incendiilor emisă de Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, însă ele funcționează în continuare a declarat, luni, presei șeful acestei structuri, colonelul Nicolae Popescu.

 

Potrivit acestuia, la nivelul județului sunt înregistrate 11 spații în care încap mai mult de 200 persoane la parter sau 150 persoane la etaj, iar în urma controalelor efectuate în cursul acestui an, trei nu au primit autorizație din partea ISU, fiind monitorizate permanent.

'La nivelul județului Prahova avem înregistrate 11 locații de acest gen, 8 au autorizație de funcționare legală, iar 3 au fost sancționate cu sancțiune contravențională. (...) Cele trei locații unde am aplicat sancțiuni sunt monitorizate permanent de noi atât pe linie preventivă, dar și pe linie de intervenție, în sensul că noi executăm patrule la aceste spații și permanent le avem sub observație. (...) Cele trei funcționează, dar noi am luat măsuri de sancționare și în continuare vom monitoriza aceste locații', a spus Popescu.

Conform acestuia, cele trei unități au fost amendate cu câte 5.000 de lei.

'Pe toate localitățile, cele 104 localități, am notificat pentru a culege toate datele de identificare pentru toate spațiile, mă refer la toate construcțiile civile și industriale unde se pot organiza asemenea manifestări, adunări cu participare de public numeros, în scopul stabilirii măsurilor de siguranță pentru participanți. (...) Trebuie să scot în evidență faptul că este posibil să fie și alte spații pe care noi nu le cunoaștem și trebuie să le identificăm în sensul că aceste activități se organizează foarte rar sau când vremea le permite', a mai declarat Nicolae Popescu.

Potrivit unor surse, niciunul dintre cele opt spații autorizate pentru stingerea incendiilor în care încap mai mult de 200 persoane la parter sau 150 persoane la etaj și care au o suprafață ce revine unei persoane mai mică de 4 mp nu se află pe Valea Prahovei, respectiv în Sinaia, Bușteni și Azuga.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.