Ce planuri are Primăria pentru Spitalul de Pediatrie din Ploieşti

Publicat in Administratie 07 Octombrie 2015 869 ori
Google+ WhatsApp
Ce planuri are Primăria pentru Spitalul de Pediatrie din Ploieşti
Ce planuri are Primăria pentru Spitalul de Pediatrie din Ploieşti

Municipalitatea vrea să demareze un nou proiect care să vizeze Spitalul de Pediatrie Ploiești, iar unul dintre obiective vizează extinderea sediului actual pentru a suplimenta spaţiile pentru blocul operator şi pentru laboratorul de radiologie şi imagistică medicală.

 

Pentru a demara acest proiect, Primăria Ploiești dorește să obţină fondurile necesare de la Banca Mondială. Până atunci, urmează o rectificare a bugetului local, pentru asigurarea cheltuielilor necesare cu realizarea documentaţiei tehnice.

„Am avut recent o vizită din partea comisiei naţionale care se ocupă de acreditarea spitalelor. Pe listă erau peste 2.000 de indicatori care trebuie respectaţi. Noi ne-am încadrat bine, sunt doar 175 pe care nu i-am întrunit. Oricum, niciun spital din România nu atinge 100%. Din estimările noastre, o să ne acredităm, cu nivelul maxim de încredere. Pentru această acreditare, am executat o serie de reparaţii capitale, schimbând considerabil condiţiile de cazare din spital. Totuşi, pentru asigurarea unor circuite funcţionale, mai avem nevoie să extindem anumite spaţii. Vrem să extindem blocul operator. Totodată, ne-am propus extinderea laboratorului de imagistică medicală şi radiologie, prin construirea unor încăperi unde să putem aduce şi un computer tomograf. În prezent, pacienţii care au nevoie de tomograf sunt direcţionaţi către Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a declarat, ieri, managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, Cătălin Vişean.

Totodată, municipalitatea a găsit și o soluție pentru a atrage noi specialiști care să lucreze în cadrul unității medicale pediatrice.

„Comisia specială, desemnată de Consiliul Local pentru identificarea acestor soluţii, s-a întrunit şi a venit cu o propunere. Intenţia este să oferim apartamente pentru doctori. Încercăm să identificăm unele în locuinţele ANL. În paralel, voi încerca să obţin şi acordul Consiliului Local pentru a oferi, din bugetul Ploieştiului, o sumă de 1.000 de lei pe lună, pentru suportarea costurilor cu naveta pentru medicii care au domiciliul în alte localităţi, fie că este vorba despre cei care sunt în prezent angajaţi, fie că vorbim despre cei care vor fi angajaţi ulterior”, a declarat Iulian Teodorescu, primarul interimar al Ploieştiului.

Într-o altă ordine de idei, Cătălin Vișean, managerul Spitalului de Pediatrie, a anunțat faptul că începând cu luna ianuarie, în cadrul unitații spitaliceasca își va desfășura activitatea și un medic cardiolog pediatru.

„Din luna ianuarie vom avea medic cardiolog pediatru, angajat al spitalului. În prezent, este scos la concurs un post de medic anestezist. Dosarele de candidatură pot fi depuse până vineri. La nivel naţional este o criză de anestezişti, dar noi sperăm să reuşim să ocupăm acest post. Am mai scos la concurs şi un post pentru medic de balneo-fizioterapie”, a mai dezvăluit Cătălin Vişean.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.