Floraresele blocheaza pasajul pietonal din centru

Publicat in Administratie 07 Decembrie 2009 Actualizat: 07 Decembrie 2009 756 ori
Google+ WhatsApp

Amenajat acum vreo opt ani, dacă nu mă înşel, pasajul pietonal din centrul oraşului  este cel mai bun exemplu de bătaie de joc a autorităţilor locale. Făcut cu cap, astfel încât să permită atât un trafic pietonal fluent, cât şi un comerţ civilizat, pasajul este sugrumat de-a dreptul de florăresele care şi-au dublat suprafaţa de expunere a florilor fără să achite un leu în plus închiriind încă un modul de tarabe. 

Nu că n-ar avea de unde: aşa cum vedeţi din galeria foto de mai jos, trei module sunt neocupate. Femeile au preferat să se întindă cu un cort meschin, sub care au înşirat, direct pe pavaj, zeci de vaze şi ghivece cu flori. Rezultatul? Ca să treci de ele, trebuie să te freci fie de nişte flori, fie de bişniţari de telefoane, care îşi fac veacul nestingheriţi în faţa Orange Shop.

Nu pot să nu remarc că toţi cei implicaţi în situaţia asta penibilă sunt romi. Şi că n-am văzut o dată vreunul dintre vânzătorii de cărţi sau huse de telefoane, colegi de pasaj cu florăresele, ieşind cu măcar un metru dincolo de limita modulelor de vânzare. Adaug şi că toţi "cărturarii" sunt români şi gata exemplul de discriminare pozitivă pentru ţigani!

Pe scurt, ca să nu rămână aşa: ADPP Ploieşti, Poliţia Comunitară Ploieşti şi Direcţia Patrimoniu a Primăriei (cei care închiriază modulele) pot face ordine în pasajul pietonal în două ore. Cât timp credeţi că o să le ia?

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro