Construcția pasajului suprateran de la Gara de Vest începe săptămâna viitoare

Publicat in Administratie 19 Martie 2015 3586 ori
Google+ WhatsApp
Construcția pasajului suprateran de la Gara de Vest începe săptămâna viitoare
Construcția pasajului suprateran de la Gara de Vest începe săptămâna viitoare

Lucrările pentru construcția pasajului suprateran de la Gara de Vest, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale Ploieștiului, care va fluidiza traficul de la ieșirea din oraș către centură, au fost demarate începând cu data de 23 februarie. La momentul respectiv, constructorul a intervenit pentru devierea reţelelor.

 

În prezent, municipalitatea se confruntă cu o problemă și anume aceea că foștii proprietari ai anumitor terenuri din zona în care se lucrează nu vor să le părăsească. Chiar și așa, conform primarului interimar al Ploieștiului, lucrările de construcție ale pasajului vor începe săptămâna viitoare.

”În mod cert lucrările la pasajul suprateran de la Gara de Vest vor începe săptămâna viitoare și sper să ne încadrăm în termenul de 31 decembrie. Există hotărâri care consfințesc dreptul Consiliului Local Ploiești de a administra respectivele terenuri. Problema este că timp de un an de zile, nimeni nu a îndrăznit să le pună în vedere să părăsească amplasamentul. Mai sunt probleme cu avizele de la CFR, plus lucrările de la Transgaz care reprezintă niște sume în plus, care nu au putut fi anticipate”, a spus Iulian Teodorescu, potrivit phon.ro.

Pasajul de la Gara de Vest va fi realizat cu 4 drumuri de acces în suprafaţă totală de 7489 mp. Totodată vor avea loc lucrări de extindere a străzii Mărăşeşti de la două la patru benzi. De asemenea, se va crea o rețea de canalizare şi se vor monta 22 de stâlpi noi de iluminat.

Pasajul va costa 20,5 milioane de euro, iar Primăria Ploiești va contribui cu doar 405.910,25 de euro, restul sumei fiind finantare europeană.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.