PROTEST în Câmpina. Angajaţii primăriei ies în stradă

Publicat in Administratie 12 Februarie 2015 Actualizat: 12 Februarie 2015 1001 ori
Google+ WhatsApp
PROTEST în Câmpina. Angajaţii primăriei ies în stradă
PROTEST în Câmpina. Angajaţii primăriei ies în stradă

Angajaţii din administraţia publică, afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), vor participa, pe 20 februarie, la o acţiune de protest care va consta în întreruperea activităţii timp de jumătate de oră, în intervalul 10.00-10.30.

 

Aceasta va fi prima formă de protest după declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivel naţional, de către FNSA. Precizăm că sindicatul din Primăria Câmpina este afiliat la aceasta federaţie şi salariaţii instituţiei vor lua parte la protestul menţionat. Aşadar, vineri, 20 februarie, jumătate de oră, nu va lucra nimeni în Primăria Câmpina. 

Funcţionarii publici protestează, astfel, împotriva “indiferenţei Guvernului, lipsei de soluţii în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor salariale cu care se confruntă angajaţii din administraţia publică locală şi centrală, angajaţi aflaţi în sfera sărăciei şi a salariului minim pe economie”, după cum se menţionează în comunicatul de presă remis de FNSA.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, FNSA a transmis Guvernului o listă de revendicări care, în opinia sindicaliştilor, nu a fost luată în seamă de vreme ce “Guvernul a îngheţat salariile funcţionarilor publici din administraţia locală şi centrală în 2015 şi a fost interzisă acordarea tichetelor de masă, a tichetelor cadou şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii. Asta în condiţiile în care toate celelalte categorii de bugetari (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă”, se precizează în comunicatul menţionat.

Considerând că angajaţii din administraţia publică rămân cea mai prost plătită şi discriminată categorie de bugetari, FNSA a declanşat conflictul colectiv de muncă, iar prima acţiune din calendarul protestelor este, după cum spuneam, greve de avertisment de pe 20 februarie.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.