Anunţ important pentru toţi românii: Noi TAXE din 13 februarie

Publicat in Administratie 12 Februarie 2015 811 ori
Google+ WhatsApp
Anunţ important pentru toţi românii: Noi TAXE din 13 februarie
Anunţ important pentru toţi românii: Noi TAXE din 13 februarie

Codul fiscal s-a modificat din nou! Astfel, începând din 13 februarie, se aplică un nou mod de impozitare a veniturilor obţinute din jocuri de noroc şi premii.

 

Veniturile din jocuri de noroc se vor impune, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc.

De asemenea, veniturile din jocuri de noroc care vor depăşi echivalentul a 15.000 euro se vor impozita cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se vor taxa cu 25%, se arată în actul normativ.

Actuala legislaţie prevede ca veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reţinere la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, care se calculează la nivelul câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor.Aceasta prevedere nu se va mai aplica din 13 februarie.

Totodată, noile reglementări vor abroga plafonul de scutire de 600 lei/zi (suma neimpozitata) şi vor stabili că nu vor fi supuse impozitării sumele obţinute din premii mai mici de 600 lei/premiu.

Persoanele fizice care obţin venituri din jocurile de noroc menţionate mai sus vor avea obligaţia de a depune declaraţia privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.