Ce se întâmplă cu liftul pentru turişti din Salina Slănic, după ce anul trecut a căzut în gol

Publicat in Administratie 21 Ianuarie 2015 2886 ori
Google+ WhatsApp
Ce se întâmplă cu liftul pentru turişti din Salina Slănic, după ce anul trecut a căzut în gol
Ce se întâmplă cu liftul pentru turişti din Salina Slănic, după ce anul trecut a căzut în gol

Liftul folosit pentru transportul turiştilor în interiorul Salinei Slănic nu este funcţional nici acum, deşi a trecut aproape jumătate de an de la incidentul în care mai mulţi copii şi adulţi au rămas blocaţi în ascensor. Reprezentanţii salinei au încheiat un contract pentru îmbunătăţirea sistemului care acţionează liftul


În august anul trecut, 14 turişti, printre care se aflau şi copii, au rămas blocaţi în liftul care îi transporta în interiorul Minei Unirea, parte componentă a Salinei Slănic. Oamenii au făcut atacuri de panică după ce liftul, cu o vechime de aproximativ 70 de ani, s-a prăbuşit câţiva metri în gol. Un episod asemănător a avut loc, de altfel, şi în 2011.

Amendaţi cu 50.000 de lei de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova, reprezentanţii salinei au fost acuzaţi că nu au respectat toate condiţiile tehnice privind funcţionarea instalaţiei, iar liftul a fost oprit „până la remedierea defecţiunilor“.

Situaţia este, şi acum, exact aceeaşi, în sensul că liftul nu funcţionează, iar turiştii sunt transportaţi în salină cu microbuzele unei firme de transport.

Potrivit reprezentaţilor Salrom, Sucursala Slănic, citaţi de ziarulprahova.ro, aceştia au încheiat un contract de proiectare a rolelor pentru devierea cablului, destinate maşinii de extracţie Phoebus 2500x1000 de la Mina Unirea, adică pentru maşinăria care acţionează liftul aflat chiar pe vechiul puţ de extracţie a sării.

Problema este că nu se cunoaşte cât timp va mai rămâne nefuncţional liftul destinat turiştilor, mai ales că ascensorul de la Mina Unirea a rămas una dintre veşnicele investiţii promise de către şefii Salrom, însă modernizarea acestuia nu a avut loc, fiind doar întreţinut pentru funcţionare.


Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.