Chiriile din Ploieşti, în continuă scădere. Vezi aici preţurile pe zone

Publicat in Administratie 20 Octombrie 2014 4815 ori
Google+ WhatsApp
Chiriile din Ploieşti, în continuă scădere. Vezi aici preţurile pe zone
Chiriile din Ploieşti, în continuă scădere. Vezi aici preţurile pe zone

Piaţa chiriilor din Ploieşti nu dă semne de redresare. Mai nou, garsonierele şi apartamentele din muncipiul reşedinţă de judeţ au şanse să fie închiriate numai dacă sunt mobilate şi utilate. Chiar şi aşa însă, de cele mai multe ori proprietarii sunt nevoiţi să reducă la jumătate preţul pentru a avea clienţi, scrie republicanul.ro.

 

O garsonieră în zona zero a Ploieştiului, într-un imobil situat lângă Palatul Administrativ costă acum 200, cel mult 250 de euro. Este mobilată şi utilată modern, are telefon, cablu şi televizor şi vedere la parc. Asta în contextul în care, în urmă cu doi-trei ani, o asemenea locuinţă putea fi închiriată chiar şi cu 400 de euro.

Şi apartamentele situate în centrul municipiului sunt cu mult mai ieftine. De exemplu, două camere cu bucătărie şi baie, cu suprafaţă utilă de peste 65 de metri pătraţi costă la închiriere 300 de euro, faţă de octombrie, anul trecut, când oferta era de aproape 400 de euro. Nu-i lipseşte nimic. Mobila este una de lux, dispune de aparatură electrocasnică nouă, iar finisajele sunt perfecte. Locuinţa este situată într-un bloc nou pe strada Gheorghe Doja, lângă un sediu de bancă. 

Cele mai ieftine garsoniere şi apartamente pentru închiriat se află în Cartierul Vest. Aici pot fi găsite camere chiar şi cu o sută de euro. Sunt confort doi, prin urmare nu sunt foarte spaţioase. Apartamentele, în schimb, dacă sunt izolate termic, au geamuri termopan, parchet, gresie, faianţă, o masă, scaune, aragaz, frigider şi o canapea se închiriază la suma de 200 de euro. Garsoniere ieftine pot fi găsite şi în cartierul Mihai Bravu, într-un imobil care a fost cândva cămin de nefamilişti. Preţul de închiriere este de 150 de euro, însă toate sunt utilate modern.


Chiar dacă s-au adaptat vremurilor de criză şi au redus considerabil tariful la chirii, proprietarii aşteaptă luni bune ca să aibă clienţi. Mai mult de atât, unii dintre ei sunt dispuşi să negocieze şi din preţul stabilit iniţial. Soţii Andreea şi Iancu Săndoi au un apartament achiziţionat prin credit bancar în cartierul Malu Roşu. Au zugrăvit, au schimbat instalaţiile sanitare şi au adus mobilă nouă. De două luni, au luat decizia să se mute la părinţi şi să închirieze locuinţa pentru a-şi permite să plătească ratele lunare la bancă. De când au dat anunţul la agenţiile imobiliare şi în ziar însă, au primit numai zece telefoane şi patru vizite.

“Oamenii întreabă cât costă. Când am spus că este 220 de euro, ne-au oferit 150-170 de euro. Nu-l putem da aşa ieftin, am investit mult în el”, a spus proprietara. Mai mult de atât, familia Săndoi a renunţat la avansul pe trei luni, cerut la început, şi la jumătate din garanţia de 200 de euro. “Acum am redus chiria la 200 de euro. Am spus clienţilor că trebuie să plătească de pe o lună pe alta şi să ne dea la început o sută de euro garanţie. Deocamdată suntem în aşteptare”, a menţionat Iancu Săndoi.

Cei mai fideli clienţi, spun agenţii imobiliari, sunt angajaţii marilor firme care au puncte de lucru în Ploieşti. “Am avut trei ingineri care lucrează la o societate petrolieră care au închiriat trei garsoniere pentru opt luni. Clienţii sunt timişoreni şi au spus că la noi chiriile sunt mici”, a spus Nicoleta Voicu, reprezentantul unei agenţii imobiliare din Ploieşti. Aceasta a explicat că astfel de angajaţi dispun de un buget asigurat de firmă pentru cazare, prin urmare nu mai stau să negocieze cu proprietarul. 

Topul chiriilor

Zona centrală – garsonieră 200-300 de euro, apartament două camere 300-350 de euro, apartament trei camere 250-350 de euro
Cartier Sud – garsonieră 100-200 de euro, apartament două camere 200-220 de euro, apartament trei camere 250 euro
Cartier Nord – garsonieră 150-200 de euro, apartament două camere 200-230 de euro, apartament trei camere 250 de euro
Cartier Vest – garsonieră 100 – 150 de euro, apartament două camere 150-200 de euro, apartament trei camere 220 de euro
Cartier 9 mai – garsonieră 150- 170 de euro, apartament două camere 150-200 de euro, apartament trei camere 250-300 de euro
Cartier Malu Roşu – garsonieră 150-170 de euro, apartament două camere 200 de euro, apartament cu trei camere 220-250 de euro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office