Mircea Cosma a inaugurat reţeaua de GAZE şi APĂ din satele Balta Doamnei şi Curcubeul FOTO

Publicat in Administratie 16 Octombrie 2014 2359 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Cosma a inaugurat reţeaua de GAZE şi APĂ din satele Balta Doamnei şi Curcubeul FOTO
Mircea Cosma a inaugurat reţeaua de GAZE şi APĂ din satele Balta Doamnei şi Curcubeul FOTO

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, joi, în comuna Balta Doamnei au fost puse în funcţiune, simultan, reţeaua de alimentare cu gaze şi reţeaua de alimentare cu apă pentru satele Balta Doamnei şi Curcubeul.

 

Alimentarea cu gaze a comunei Balta Doamnei, Drăgăneşti, Gherghiţa, Dumbrava, Olari, şi Puchenii Mari face parte din etapa a II a de dezvoltare  a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din zona de sud a judeţului Prahova. În primă etapă, desfăşurată în perioada 2012-2013, a fost realizată şi pusă în funcţiune alimentarea cu gaze naturale a comunelor Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota.

Investiţia (atât etapa I cât şi etapa a II a) este una privată şi se ridică la valoarea de 4.826.600 euro fără TVA.  

Lungimea reţelei de distribuţie a gazului metan pentru comunele Balta Doamnei, Drăgăneşti, Gherghiţa, Dumbrava, Olari, şi Puchenii Mari are o lungime este de 70 km din care 13, 25 km sunt repartizaţi pe raza comunei Balta Doamnei.

 Pentru început, la reţeaua de gaze dată în folosinţă astăzi în comuna Balta Doamnei au fost racordate principalele instituţii publice. Pentru a proba funcţionalitatea reţelei, în prezenţa invitaţilor  a fost aprinsă prima flacără a unui aragaz racordat la reţea.

“Cele două obiective atinse astăzi vor ridica standardul de viaţă al locuitorilor şi vor permite ca în viitorul apropiat în zonă să se deschidă prima fabrică pentru procesarea legumelor”, a declarant primarul comunei – Vasile Dascălu.Totodată, acesta a asigurat participanţii la eveniment că de săptămâna viitoare în cadrul unui birou special amenajat în sediul primăriei se vor primi cereri de racordare din partea cetăţenilor.

Referitor la reţeaua de alimentare cu apă, valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 4.000.000 lei şi a constat în realizarea rețelei de alimentare cu apă și a gospodăriei de apă (puţ forat, rezervoare, stație pompare şi stație de tratare).Finanţarea s-a din bugetul de stat prin programul Naţional de Dezvoltare Locală aprobat prin Ordonanţa 28/2013, bugetul judeţean şi  bugetul local.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, programul va continua şi anul viitor astfel încât întreaga zonă de sud să beneficieze de reţele de alimentare cu gaze şi apă, urmând ca pe fonduri europene aceste comune să acceseze fonduri pentru canalizare întrucât au sursa de apă iar cetăţenii vor fi racordaţi.

La evenimentul de astăzi au mai participat senatori şi deputaţi de Prahova, primari din comunele învecinate, consililieri judeţeni şi locali.

VEZI AICI IMAGINI DE LA EVENIMENT

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.