Mircea Cosma a verificat stadiul lucrărilor de restaurare a Mănăstirii Turnu FOTO

Publicat in Administratie 15 Octombrie 2014 1732 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Cosma a verificat stadiul lucrărilor de restaurare a Mănăstirii Turnu FOTO
Mircea Cosma a verificat stadiul lucrărilor de restaurare a Mănăstirii Turnu FOTO

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a vizitat, miercuri, şantierul de la complexul monahal de la Târgşorul Vechi, pentru a verifica stadiul lucrărilor ce vizează restaurarea complexului monahal al Mănăstirii Turnu.

 

Asta după ce, în luna august a acestui an, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat participarea cu suma de 725.582,90 lei la cofinanţarea acestui proiect care se derulează prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului” , Domeniul major de intervenţie 5.1 Restaurarea şi valorificarea durabilă a partimoniului cultural, crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe”. Pentru anul acesta Consiliul Judeţean Prahova va aloca suma de 270.000 lei, iar restul de 455.582 lei pentru anul 2015.

Lucrările de execuţie au în vedere restaurarea şi punerea în valoare a asamblului monahal al Mănăstirii Turnu: chiliile, casa egumenească, zidurile de incintă, ruinele Bisericii Albe, ruinele Bisericii lui Mihnea Turcitul, ruinele termelor romane, aleile pietonale, accesele carosabile şi amenajări exterioare.

Contractul de finanţare al acestui proiect în valoare totală de de 28.560.089. lei a fost semnat la sfârşitul lunii aprilie a.c. între Ministerul Dezvoltării Regionale, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi Mănăstirea Turnu.

Restaurarea complexului Mănăstirii Turnu (cea mai veche vatră monahală în fiinţă din Judeţul Prahova) va da şansa de a readuce la viaţă acest loc încărcat de istorie şi de a-l pune în valoare.

Fotografii de la eveniment disponibile AICI

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office