Vezi cum arata cel mai modern CENTRU REZIDENTIAL pentru varstnici, din Prahova

Publicat in Administratie 06 Octombrie 2014 1308 ori
Google+ WhatsApp
Vezi cum arata cel mai modern CENTRU REZIDENTIAL pentru varstnici, din Prahova
Vezi cum arata cel mai modern CENTRU REZIDENTIAL pentru varstnici, din Prahova
Vineri, 03.10.2014, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice -  Rovana Plumb şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova - Mircea Cosma au participat la recepţia finală a  obectivului “Centru rezidenţial pentru persoane vârstnice din comuna Fântânele, judeţul Prahova”.
Valoarea totală a investiţiei a fost de 5.311.619 lei, din care contribuţia   Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a fost de 4.281.522 lei iar restul de  1.030.097 lei de la bugetul Consiliului Judeţean Prahova.
Noul centru va devein funcţional la jumătatea lunii noiembrie  şi va asigura cazare pentru 50 de personae vârstnice în 25 de camere cu două paturi şi grup sanitar propriu. Centrul este dotat la standarde europene cu cabinet medical, salon de relaxare, salon de terapie în grup, cabinet de fizioterapie, cabinet de recuperare, salon de activităţi sociale, salon de energoterapie, bucătărie, etc.
Alimentarea cu apă se face prin rețeaua publică a comunei Fântânele, iar încălzirea cu ajutorul a trei centrale pe  lemne.
“Sperăm ca, în primul trimestru al anului 2015, să finalizăm și să adoptăm strategia pentru persoanele vârstnice, pentru a aduce în România acest sistem de îmbătrânire activă în sensul că avem nevoia de experiența tuturor persoanelor vârstnice care pot fi active în continuare, plecând chiar de la discuții cu elevii. Pe de o parte, prin aceste proiecte la facem bătrânețea mai frumoasă, pe de altă parte, aceste proiecte au scop educațional pentru cei tineri”, a declarat Rovana Plumb - ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Costurile de consum pentru fiecare persoană sunt de aproximativ 2.200 de lei lunar, dintre care 1.450 de lei vor fi suportați de la bugetul Ministerului Muncii al Consiliului Județean Prahova și al Comunei Fântânele - iar diferența de către beneficiari.
Funcţionarea noului centru rezidenţial va fi asigurată de un număr de 48 de salariaţi.
“În prima ședință de Consiliu va fi supusă aprobării organigrama, se va deschide finanțarea pentru nevoile de personal, pentru aprovizionarea cu alimente, după care primii locatari vor putea fi primiți în acest centru. Nu există o barieră în ceea ce privește o anumită valoare a pensiei. Vârstnicilor li se va acorda un loc în cămin după o anchetă a unei comisii. Solicitările vor fi făcute la DGASPC Prahova, după ce vom primi schema. Deocamdată ne preocupă angajarea personalului și scoaterea la concurs a tuturor posturilor care vor fi aprobate”, a menţionat președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma.
La evenimentul de astăzi au mai participat Rodica Paraschiv – prefectul Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu – administratorul public al judeţului,  senatorii de Prahova Daniel Savu şi Radu Oprea, Mihail Pavel – secretarul CJ Prahova, consilierii judeţeni Ludmila Sfârloagă, Rareş Enescu şi Diana Niculescu, primarul Comunei Fântânele – Dumitru Mateiu, reprezentanţi ai DGASPC Prahova, etc.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office