Primarul Iulian Badescu, despre vanzarea stadionului "Ilie Oană": "M-aş bucura să-şi permită achiziţia"

Publicat in Administratie 21 August 2014 2134 ori
Google+ WhatsApp
Primarul Iulian Badescu, despre vanzarea stadionului "Ilie Oană": "M-aş bucura să-şi permită achiziţia"
Primarul Iulian Badescu, despre vanzarea stadionului "Ilie Oană": "M-aş bucura să-şi permită achiziţia"

Gruparea galben-albastră şi-a propus să cumpere arena ”Ilie Oană”, aflată în proprietatea municipalităţii. Şefii ”lupilor” au solicitat o ofertă de preţ, arătînd că ar dori să facă plata în rate. Documentul intră chiar luni pe ordinea de zi a Consiliului Local.

 

 

 

În plin fuleu spre titlul de campioană şi la porţile grupelor din Europa League, Petrolul pregăteşte o mutare spectaculoasă în plan administrativ. Clubul doreşte să achiziţioneze stadionul "Ilie Oană", inaugurat în toamna lui 2011 şi aflat în proprietatea Primăriei!

 

Cu două zile înainte de turul cu Dinamo Zagreb, şefii galben-albaştrilor au trimis pe adresa municipalităţii o scrisoare de intenţie prin care îşi anunţă, în mod oficial, dorinţa de a cumpăra "templul lupilor".

 

Din document, semnat de preşedintele Dan Capră, reiese că Petrolul şi-a propus să intre în posesia întregului complex şi a terenurilor aferente, mai puţin două dintre clădirile din colţurile stadionului, deja închiriate, şi spaţiile aflate sub tribuna 2 şi peluze, dedicate altor secţii sportive.

 

"Preţul ar depăşi 20 de milioane de euro"
"Menţionăm că intenţia noastră este ca plata să se facă pe o perioadă determinată ce va fi stabilită ulterior de comun acord", sună una dintre frazele trimise în atenţia Consiliului Local. Oficialităţile urmează să se pronunţe întîi dacă stadionul e de vînzare sau va rămîne în continuare în patrimoniul local.

 

La ce preţ ar putea ajunge însă arena? Cifra vehiculată în piaţă pentru construcţia stadionului a fost de circa 17,5 milioane de euro.

 

"Dacă se va ajunge la soluţia vînzării, se va trece prin mai multe etape. În primul rînd, va fi constituită o comisie de negociere, iar procedura va trebui să fie finalizată printr-o licitaţie publică. Mai înainte însă, va fi obligatorie existenţa unei evaluări a clădirilor, a terenurilor, plus ceea ce s-a amortizat pînă acum din momentul dării în folosinţă. Aşa, la o privire rapidă, preţul s-ar putea duce aproape sigur dincolo de 20 de milioane de euro", a explicat pentru GSP unul dintre consilierii locali.

 

Propunerea urmează să intre încă de luni, 25 august, în dezbaterea CL.

 

"M-aş bucura să-şi permită achiziţia"
Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a părut surprins însă, ieri, de demersul clubului, dar a nuanţat: "Mă bucur că Petrolul şi-a făcut calculele şi a ajuns acum la concluzia că-şi poate permite o astfel de operaţiune. Ştiam că sînt pe profit, dar nu aveam exact dimensiunea cifrelor. Mie îmi revine acum misiunea de a prezenta documentul în faţa Consiliului Local, care are atribuţia de a se pronunţa pe această temă".

 

Preşedintele Dan Capră explică proiectul prin raţiuni economice: "Putem să facem acest pas, ne permitem să alocăm sume din bugetul clubului, dar, desigur, nu cu toţi banii jos! Există posibilitatea de a apela, eventual, şi la credite bancare şi, în funcţie de înţelegerea cu Primăria, să eşalonăm plăţile pe o perioadă ce ar urma să fie convenită prin contract".

 

Capră: "N-avem cum folosi bani tot de la Primărie"
Dar nu s-ar putea ajunge la situaţia paradoxală ca Petrolul să cumpere stadionul cu banii veniţi din finanţarea de la Primărie? "Nu! Sub nici o formă! Sînt chestiuni complet distincte!", punctează Capră. Şi oferă explicaţii suplimentare: "În baza parteneriatului cu Primăria, sumele merg numai către jucători şi staff exclusiv pentru premierea performanţei. Banii nici nu trec prin club. Ajung în conturile fotbaliştilor prin fundaţia «Lupii Galbeni»".

 

3,2 milioane euro blocate de municipalitate
În momentul de faţă, plăţile dinspre municipalitate către Petrolul, în baza parteneriatului pentru premierea performanţei, sînt suspendate. CL evită să mai disponibilizeze o diferenţă de 3,2 milioane de euro pentru ultimele două sezoane înainte de a exista o rezoluţie finală dinspre DNA, care anchetează legalitatea finanţării. Clubul a înaintat de peste o lună o adresă către Primărie pentru deblocarea situaţiei, dar cazul e în continuare nerezolvat.

 

sursa: gsp.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.