Intalnire de afaceri intre presedintele CJ Prahova si ambasadorul Cehiei, Jiri Sitler

Publicat in Administratie 31 Iulie 2014 1655 ori
Google+ WhatsApp
Intalnire de afaceri intre presedintele CJ Prahova si ambasadorul Cehiei, Jiri Sitler
Intalnire de afaceri intre presedintele CJ Prahova si ambasadorul Cehiei, Jiri Sitler

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a avut, astazi, o întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Cehe în România, excelenţa sa, Jiri Sitler.

 

 

La întâlnire au mai participat prefectul judeţului Prahova, Rodica Paraschiv, viceprimarul Municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu dar şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova.

                    

Principalele aspecte abordate în cadrul întâlnirii diplomatice au fost dezvoltarea relaţiilor economice şi culturale.Ambasadorul Republicii Cehe, excelenţa sa, , Jiri Sitle s-a arătat plăcut surprins de potenţialul investiţional al Judeţului Prahova, iar preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a subliniat tradiţia schimburilor economice între România şi Cehia .Totodată, oficialul ceh a ţinut să menţioneze şi importanţa Forumului oamenilor de afaceri cehi şi români, eveniment desfăşurat în luna mai 2014, sub auspiciile Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti, împreună cu Asociaţia exportatorilor şi importatorilor din România (ANEIR) şi Uniunea industriei şi transporturilor din Republica Cehă. Există astfel premisele necesare ca în viitor sa fie dezvoltate diverse evenimente de natură economică, menite să faciliteze stimularea mediului de afaceri din Cehia în Judeţul Prahova.                              

                        

In ceea ce priveşte dimensiunea interculturală, se prevede organizarea unei expoziţii la Ploieşti, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Expoziţia aflată sub patronajul ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti este intitulată ,, Arta în tranşeele primului Război Mondial” şi a fost deja prezentată la Cercul Militar Naţional,urmând a fi prezentată şi în alte oraşe din ţară.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.