Prefectura cere ajutorul Guvernului! Pagube de aproape o sută de milioane de lei produse de ploi!

Publicat in Administratie 10 Iunie 2014 1136 ori
Google+ WhatsApp
Prefectura cere ajutorul Guvernului! Pagube de aproape o sută de milioane de lei produse de ploi!
Prefectura cere ajutorul Guvernului! Pagube de aproape o sută de milioane de lei produse de ploi!

Prefectura Prahova solicită ajutorul Guvernului pentru remedierea problemelor cauzate în judeţ de fenomenele meteorologice din perioada lunilor aprilie şi mai. Conform ultimului bilanţ, pagubele produse de ploi şi, implicit, de alunecările de teren se ridică la aproape o sută de milioane de lei, cea mai afectată componentă fiind cea de infrastructură.

 

 


Cantitatea mare de precipitaţii care a căzut în ultimele două luni în judeţul Prahova a provocat pagube serioase care se ridică, potrivit estimărilor, la aproape o sută de milioane de lei. Pentru remedierea problemelor, Prefectura a înaintat Guvernului României un bilanţ, solicitând suma de 98,4 milioane de lei. Prefectul Rodica Paraschiv a explicat că este vorba despre fonduri care ar urma să fie primite din Fondul Solidaritatea.

 


Conform documentului citat, cele mai mari probleme au fost cauzate în judeţ pe partea de infrastructură, ploile antrenând terenul, astfel că mai multe drumuri, poduri şi podeţe au fost afectate.

 


Practic, este nevoie de reparaţii pe o serie de drumuri judeţene, porţiunile afectate însumând 5,31 km, pe drumuri comunale (5,99 km) şi pe mai multe străzi (2,35 km). De asemenea, 14 poduri aflate pe drumuri judeţene sau comunale şi 10 podeţe au nevoie de intervenţii, apele şi alunecările de teren afectând, totodată, şi patru traversări pietonale. Pe partea de infrastructură mai este nevoie şi de lucrări de apărări de mal, sumele necesare pentru intervenţiile pe acest segment totalizând, conform evaluărilor autorităţilor, 95 de milioane de lei.
Fondurile solicitate de Prefectura Prahova vizează şi o serie de imobile şi anexe gospodăreşti care au fost afectate.

 


Astfel, conform datelor oficiale, au fost afectate 36 de locuinţe pentru care au fost cerute 3.240.000 lei şi 12 anexe gospodăreşti pentru care a fost solicitată suma de 60.000 de lei. În total, pagubele la capitolul imobile însumează 3,3 milioane de lei. Toate aceste situaţii se regăsesc în 49 dintre cele 104 localităţi ale judeţului Prahova.

 

sursa: www.republicanul.ro

 
 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.