DNA ancheteaza Primaria Ploiesti pentru troleibuzele cumparate de Andrei Volosevici

Publicat in Administratie 13 Mai 2014 1526 ori
Google+ WhatsApp
DNA ancheteaza Primaria Ploiesti pentru troleibuzele cumparate de Andrei Volosevici
DNA ancheteaza Primaria Ploiesti pentru troleibuzele cumparate de Andrei Volosevici

Primăria Ploieşti a achiziţionat, în anul 2010, 24 de troleibuze la preţul de 150.000 de euro pe bucată. Au fost discuţii aprinse la momentul achiziţiei acestor mijloace de transport în comun după ce presa internaţională a remarcat faptul că la Ploieşti ajung troleibuzele care au fost refuzate atât de administraţia publică din Lausanne cât şi de cea din Budapesta, după ce câteva dintre ele s-au stricat şi chiar au luat foc în timpul testelor, informeaza ziarul Telegrama.

 

 

 

Astfel, o noua anchetă DNA ajunge la Primăria Ploieşti. De data aceasta procurorii anticorupţie verifică dacă achiziţia troleibuzelor second hand, făcută în mandatul trecut, a fost realizată conform legii.

 

Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului, a confirmat pentru „Telegrama” faptul că pe adresa Pprimăriei a sosit o notificare din partea DNA prin care se solicită toate documentele care au stat la baza contractului de achiziţie a troleibuzelor Neoplan cumpărate de adminsitraţia ploieşteană în anul 2010, atunci când primar era Andrei Volosevici. „Am primit o adresă din partea DNA, nu ştiu exact dacă este vorba despre DNA Ploieşti sau Bucureşti, nu am fost atent la acest aspect. Ni se solicită toate documentele legate de achiziţia acestor troleibuze”, a declarat Iulian Bădescu.

 

Deocamdată în acest nou dosar care vizează fosta conducerea a administraţiei publice ploieştene nu se vorbeşte despre începerea urmăririi penale, ci doar despre o verificare a legalităţii achiziţiei a controversatelor mijloae de transport. La monentul încare aceste trolee au ajuns la Ploieşti se disucta aprins pe marginea preţului, considerat de unii exagerat de mare, având în vedere că aceste mijloace de transport în comun nu erau noi şi prezentau defecţiuni care au apărut chiar şi în momentul în care au fost testate de cumpărător, adică de RATP Ploieşti, mai adauga sursa citata.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.