Scandalul stampilelor aruncă vina pe prefectul Adrian Dobre

Publicat in Administratie 24 Noiembrie 2009 Actualizat: 25 Noiembrie 2009 1204 ori
Google+ WhatsApp
Scandalul stampilelor aruncă vina pe prefectul Adrian Dobre
Scandalul stampilelor aruncă vina pe prefectul Adrian Dobre

Surse din Prefectura Prahova care doresc să-şi păstreze anonimatul au explicat pentru PHonline.ro ce s-a întâmplat sâmbătă noapte când toate ştampilele de vot, personalizate pe secţii de vot, au fost distribuite aiurea. Totul a pornit de la o ceartă mai veche dintre Lucian Trif, şeful Direcţiei 2 Verificarea Legalităţii Documentelor din Prefectura Prahova, şi subprefectul Gabriel Hornoiu.

Pentru că munca la alegeri se plăteşte suplimentar cu câteva sute de lei şi pentru că nu dorea ca Lucian Trif să profite financiar de alegerile prezidenţiale, Gabriel Hornoiu a luat decizia ca de alegeri să se ocupe Direcţia 1. Nu s-a împiedicat nici de fişa postului angajaţilor Direcţiei 1, pe care a modificat-o în sensul dorit. Aşa se face că, sâmbătă noaptea, ştampilele au fost distribuite de doi angajaţi ai prefecturii implicaţi pentru prima oară în organizarea unor alegeri.

Culmea ironiei: puse la zid după ce au bramburit ştampilele, cele două angajate ale Direcţiei 1 a Prefecturii Prahova care au distribuit ştampilele au clamat sus şi tare că nu au fost instruite în acest sens şi au muncit cum s-au priceput. Culmea e că au dreptate şi că, nefiind instruite oficial în domeniul alegerilor, nu pot fi sancţionate de comisia de anchetă numită de prefectul Adrian Dobre.

Pe fond, vina rămâne, însă, a prefectului. Adrian Dobre trebuia să se asigure dacă cineva încearcă să se infiltreze în organizarea alegerilor şi să intervină. Încrederea în subprefectul Gabriel Hornoiu l-a costat scump, iar cererea de demisie făcută de două partide - PSD şi PNL - l-ar putea costa postul. Reputaţia sa profesională a avut şi ea de suferit: din "băiatul deştept, descurcăreţ", cum era caracterizat la începutul mandatului său, Adrian Dobre a ajuns în aceste zile ţinta unor ironii de tipul "îl suspectez de port ilegal de cap" (Mircea Cosma, PSD).

Vom reveni.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro