Concediul fără plată al profesorilor ar putea mări vacanţa de iarnă a elevilor

Publicat in Administratie 23 Noiembrie 2009 Actualizat: 26 Decembrie 2009 1242 ori
Google+ WhatsApp

Pe 18 noiembrie 2009, Ministerul Educatiei a promovat o lege prin care cadrele didactice sunt obligate sa-si ia concediu fara plata in preajma sarbatorilor de iarna. Masura viza diminuarea cheltuielilor statului cu aproximativ 15%, pe lunile noiembrie si decembrie. Din păcate, se pare că va destabiliza masiv învăţământul din Prahova.

O notă trimisa de minister directorilor de scoli cere sa stabileasca felul in care vor reduce cheltuielile pe ultimele doua luni din acest an, dar data cand a fost emisă - 20 noiembrie - face ca reducerile salariale si zilele de concediu obligatoriu fara plata să fie luate doar in decembrie, ceea ce incalca legea care spune ca trebuie luate maxim opt zile pe luna. Până aici, sindicatele din învăţământ au dreptate să protesteze şi să spună că masura concediului fara plata in vacanta de iarna este ilegala. 

De aici, un întreg tărăboi în Prahova: sindicatele spun că Inspectoratul Şcolar Judeţean pune presiune pe directorii de şcoli şi că recomandă membrilor să stea acasă pe 26, 27, 30 noiembrie şi pe 2, 16, 17, 18 decembrie. În replică, Nicolae Angelescu, şeful Inspectoratului Şcolar, spune că nici vorbă de presiuni, s-a cerut doar o informare.

Deocamdată, niciun director de şcoală nu a reclamat presiuni. 

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro