Scandalul mesh-urilor din Ploieşti - doar un circ ieftin

Publicat in Administratie 16 Noiembrie 2009 1343 ori
Google+ WhatsApp
Scandalul mesh-urilor din Ploieşti - doar un circ ieftin
Scandalul mesh-urilor din Ploieşti - doar un circ ieftin

Ploieşti - Regulamentul de publicitate stradală - Articolul 5: „meshurile pot fi amplasate doar pentru activităţi promoţionale, pe fâşiile verticale libere dintre ferestre şi limitate ca termen de expunere la o săptămână. Este interzisă amplasarea mesh-urilor pe parapeţii balcoanelor imobilelor situate pe arterele principale de circulaţie. Este interzisă amplasarea mesh-urilor care obturează zone vitrate ale clădirilor”.

Aceasta este argumentaţia ADPP Ploieşti în încercarea de a da jos mesh-urile PSD Prahova de pe blocurile din Ploieşti. Argumentaţia este corectă: consilierii locali, inclusiv cei ai PSD, inclusiv Augustin Mitu, la acea vreme unul dintre cei mai mari distribuitori de mesaje outdoor din Ploieşti - au votat acel regulament de publicitate. Aşa că faptul că Primăria Ploieşti vrea să impună legea nu e o tâmpenie, ci un fapt pe care ar trebui să-l încurajăm cu toţii.

Problema e alta. ADPP şi Primăria sunt conduse de PDL, partid aflat în rivalitate directă cu PSD. Iar Ploieştiul e plin de meshuri ilegale, 80% dintre montate de Cristian Toader, fost candidat PSD la Primăria Băicoi, în prezent membru PDL.

Adama, Băneasa Shoping City, Kaproni, Mihaela Rădulescu cu a ei campanie antifumat, Belrom, plus alte vreo 100 de firme au meshuri în Ploiesti. Ilegale, după cum spune Regulamentul de Publicitate. De ani de zile, nu de ieri. Pentru unele se plăteşte legal, cu contract şi factură! Şi atunci, te întrebi legitim: cum dracu’ vede Primăria doar mesh-urile PSD?!

Vă spun eu cum. Cu tupeu, cu multa ipocrizie şi cu o doză consistentă de cretinism. De ce naiba nu stabileşte primăria nişte limite dimensionale ale mesh-urilor, nişte tarife minime, şi n-o lăsa asociaţiile de proprietari să facă un ban cinstit, nu ştiu. Care e problema primăriei că blocul X ar putea încasa 500 de euro pe lună pentru un asemenea mesh?

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.