Pe urmele lui Cuza, la Heidelberg. O delegatie din Prahova a vizitat bustul donat in 2011 de CJ Prahova orasului in care domnitorul si-a petrecut ultimele zile de viata

Publicat in Administratie 09 Octombrie 2022 Actualizat: 10 Octombrie 2022 2894 ori
Google+ WhatsApp
Pe urmele lui Cuza, la Heidelberg. O delegatie din Prahova a vizitat bustul donat in 2011 de CJ Prahova orasului in care domnitorul si-a petrecut ultimele zile de viata

O delegatie din Prahova, de la Adunati, condusa de prof. Marie Louise Ungureanu, a vizitat bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasat la Heidelberg, acolo unde Cuza si-a petrecut ultimele zile ale vietii.

Monumentul a fost dezvelit in 2011, proiectul fiind realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Prahova, condus la vremea respectiva de Mircea Cosma, presedintele SMV Ploiesti. (Video de la dezvelire puteti urmari AICI).

Gazda delegatiei prahovene a fost prof. Josif Herlo, presedintele Asociatiei culturale "Alexandru Ioan Cuza" din Heidelberg.

"Împreună cu "Românii de pretutindeni" la Heidelberg ,Germania! Numele comunei Adunați s-a rostit in fața bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza,subliniind dorința de UNIRE a tuturor romanilor! Gândurile noastre sincere se îndreaptă si către frații noștri din Logănesti,Basarabia,pe care,in aceste momente,îi simțim foarte aproape de noi.", este mesajul transmis de prof. Marie Louise Ungureanu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.