Prefectura Prahova: 50 de unitati de invatamant din Prahova NU detin autorizație de securitate la incendiu

Publicat in Administratie 17 August 2022 275 ori
Google+ WhatsApp
Prefectura Prahova: 50 de unitati de invatamant din Prahova NU detin autorizație de securitate la incendiu
Prefectura Prahova: 50 de unitati de invatamant din Prahova NU detin autorizație de securitate la incendiu

Prefectura Prahova informeaza că, din evidenţele actuale, la nivelul judeţului Prahova nu deţin încă autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 50 clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ, după specificul acestora fiind structurate astfel:
- 3 colegii (internat, sală de sport şi clădirea şcolii),
- 3 licee (corpuri, clădire școală, sală sport),
- 27 şcoli primare şi gimnaziale (săli de sport, corpuri de clădiri, dar şi entitatea în ansamblu)
- 17 grădiniţe.

Potrivit unui comunicat de presă, până în prezent, 158 de clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, iar 625 de clădiri nu fac obiectul autorizării.

Conducerile școlilor și grădinițelor, alături de ordonatorul de credite, cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și ai Instituției Prefectului Județul Prahova, sunt în curs de autorizare/aviz privind securitatea la incendiu, astfel încât în niciuna dintre locații, copiii să nu fie puși în pericol, marea majoritate a motivelor privind lipsa avizării fiind mai degrabă de ordin birocratic.
Reprezentanții Prefecturii menționează faptul că deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, aşa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii. Acest aspect nu exclude necesitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, specialiştii fiind într-o continuă activitate de actualizare şi identificare a clădirilor care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi îndrumarea administratorilor acestora în ceea ce priveşte securitatea la incendiu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.