Primaria Ploiesti a receptionat lucrarile de eficientizare energetica efectuate la Scoala "George Cosbuc"

Publicat in Administratie 10 August 2022 322 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti a receptionat lucrarile de eficientizare energetica efectuate la Scoala "George Cosbuc"
Primaria Ploiesti a receptionat lucrarile de eficientizare energetica efectuate la Scoala "George Cosbuc"

Primăria Municipiului Ploiești a finalizat recepția la terminarea lucrărilor aferente proiectului „Eficientizare energetică Școala Gimnazială ,,George Coșbuc''.

Proiectul a fost finanțat din fonduri de la bugetul local și din surse externe nerambursabile prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3- Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiție 3.1. - sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunea B - Clădiri Publice - Cod SMIS 117889.

Principalele lucrări executate au constat în montare sistem fotovoltaic și pompe căldură, montare termosistem, înlocuire tâmplărie exterioară, montare scară metalică exterioară și rampă pentru persoane cu dizabilități, recompartimentări interioare, lucrări de schimbare a instalației termice și electrice, igienizări și refacere grup sanitar pentru persoane cu dizabilități.

Prin derularea acestui proiect s-a avut în vedere reducerea emisiilor de carbon prin eficientizarea energetică a clădirii publice în care funcționează unitatea de învățământ.

Astfel, realizarea acestei investiții a sporit eficiența energetică a clădirii prin reabilitarea termică și implementarea unui iluminat eficient energetic și a scăzut consumul energetic primar prin utilizarea resurselor de energie regenerabilă, respectiv pompă de căldură și panouri fotovoltaice.

Totodată, municipalitatea a avut în vedere diminuarea costurilor de utilizare a infrastructurii prin reabilitarea termică și reducerea consumului energetic, precum și asigurarea egalității de șanse prin adaptarea infrastructurii la normele privind accesibilitatea infrastructurii pentru persoanele cu handicap.

Municipalitatea ploieșteană se va preocupa în continuare de îmbunătățirea, modernizarea și eficientizarea infrastructurii școlare locale, investițiile în sistemul educațional rămânând o prioritate pentru noi.

Comunicat Primaria Ploiesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.