Angajările la stat vor fi suspendate de la 1 iulie

Publicat in Administratie 16 Iunie 2022 1227 ori
Google+ WhatsApp
Angajările la stat vor fi suspendate de la 1 iulie
Angajările la stat vor fi suspendate de la 1 iulie

Ordonanța care prevede suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile publice de la 1 iulie este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi.

„În perioada cuprinsă între data de 1 iulie 2022 și data de 31 decembrie 2022, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice, din: a) instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, b) instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art.2 alin.(1) pct.39 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare", se arată în proiect.

Conform acestuia, pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022 se continuă procedurile de ocupare.

„Pentru asigurarea sursei de finanțare a măsurilor adoptate de Guvern, pentru sprijinul mediului economic și protecției categoriilor vulnerabile cu respectarea angajamentelor asumate în ce privește încadrarea în ținta de deficit, este necesară diminuarea unor cheltuieli de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice. În această categorie se regăsesc cheltuielile de personal care în anul 2022 reprezintă 22% din totalul cheltuielilor bugetului general consolidat", se arată în document.

Acesta menționează că numărul de posturi ocupate în autoritățile și instituțiile publice indiferent de modul de finanțare și subordonare a crescut cu 27.553 în aprilie 2022 comparativ cu decembrie 2019.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.