Primaria Ploiesti organizeaza un eveniment de informare de Ziua Mondiala a Mediului

Publicat in Administratie 02 Iunie 2022 664 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti organizeaza un eveniment de informare de Ziua Mondiala a Mediului
Primaria Ploiesti organizeaza un eveniment de informare de Ziua Mondiala a Mediului

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, susține un prim eveniment de informare, în data de 03.06.2022, cu ocazia "Zilei Mondiale a Mediului", eveniment ecologic organizat pentru conștientizarea comunității privind importanța sortării corecte a deșeurilor și a colectării selective, principalul pas pentru crearea economiei circulare.


Abandonarea deșeurilor a fost o problemă comunitară, iar acum, mai mult ca niciodată, este timpul pentru conștientizare și implicare. Putem face din deșeurile generate de noi, alte resurse necesare având în vedere situațiile la nivel global.


Sortarea corectă a deșeurilor este primul pas în crearea economiei circulare, astfel vom putea beneficia de produse obținute din deșeurile colectate selectiv, procesate local cu un consum redus de energie și emisii reduse de dioxid de carbon.


Reciclarea începe cu fiecare dintre noi!


Ziua Mondială a Mediului este un prilej de reamintire a implicării noastre în viața și spiritul comunității, de la păstrarea curățeniei în fața blocului, a casei sau în stația de autobuz și continuând cu modul în care gestionăm deșeurile la platformele gospodărești.


Facem apel la ploieșteni să susțină activitățile desfășurate etapizat de administrația publică locală la nivelul întregului municipiu, prin păstrarea curățeniei și sortarea corectă a deșeurilor, respectiv depunerea în modulele special amenajate pentru colectarea selectivă a acestora.
Inițiativa încurajează cetățenii să devină responsabili față de resurse și față de dezvoltarea sustenabilă a comunității.


Întreaga lume este preocupată pentru diminuarea amprentei ecologice și angajarea în căutarea de resurse care oferă soluții reale la provocările actuale de mediu.


Arată comunității cât de conștient ești în privința protejării mediului prin modul în care sortezi deșeurile înainte de a le depune la containerele special amenajate în comunitate.
Ziua Mondială a Mediului este mai mult decât o zi pentru mediu și ce ne înconjoară - este și despre noi, pentru viitorul nostru, în beneficiul oamenilor, al ecosistemelor și al planetei.
După închiderea și ecologizarea fostei Rampe de deșeuri Teleajen, în prezent Depozit ecologizat aflat în monitorizare pentru 30 de ani, s-au demarat operațiuni de plantare gestionate de municipalitate și voluntari ambițioși din cadrul Asociației Dezvoltarea Europeană a Comunității Locale și a Asociației EcoAssist.


În perioada 2021 - 2022 au fost plantați 17000 puieți de cătină, păducel, sânger, salbă moale și mălin. Operațiunile de plantare/completare cu puieți vor continua în următorii 4 - 5 ani pentru toată suprafața depozitului de 31 hectare ecologizate, care sunt în perioada de restaurare a ecosistemului.
Dacă în trecut deșeurile au creat problema depozitelor neconforme și limitarea ecosistemelor, în prezent putem sorta corect deșeurile pentru a fi reciclate.


Reamintim că, în luna septembrie 2021, a fost semnat acordul prin intermediul căruia s-a realizat parteneriatul instituțional și operațional între Municipiul Ploiești, Inspectoratul Școlar al Județului Prahova și Fundația "The Institute" în vederea promovării educației pentru mediu în rândul elevilor de nivel preșcolar, gimnazial și liceal și de a include unitățile de învățământ de stat din Municipiul Ploiești în programul ASAP de colectare selectivă, care urmărește să creeze cea mai mare infrastructură funcțională pentru colectarea selectivă în vederea reciclării la nivelul întregii țări.
În cadrul Programului ASAP se urmărește în principal: educarea și informarea elevilor / profesorilor / personalului auxiliar cu privire la colectarea separată a deșeurilor reciclabile; unitățile de învățământ în care se desfășoară Programul ASAP să aibă o infrastructură de colectare separată funcțională; adunarea datelor cu privire la colectarea separată din unitățile de învățământ și managementul datelor, precum și stimularea colectării separate a deșeurilor reciclabile, în pondere tot mai mare din totalul deșeurilor fiecărei școli și, însumat, al primăriilor.

Comunicat Primaria Ploiesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.