Primarul Volosevici a dat dispozitie: La Ploieşti, căsătoriile se vor putea oficia şi în grădini publice, parcuri sau muzee

Publicat in Administratie 20 Aprilie 2022 Actualizat: 20 Aprilie 2022 742 ori
Google+ WhatsApp
Primarul Volosevici a dat dispozitie: La Ploieşti, căsătoriile se vor putea oficia şi în grădini publice, parcuri sau muzee
Primarul Volosevici a dat dispozitie: La Ploieşti, căsătoriile se vor putea oficia şi în grădini publice, parcuri sau muzee

Dorinţa mirilor din Ploieşti de a-şi spune unul altuia „Da" într-un anumit cadru, mai feeric ori încărcat de artă sau cultură, în afara sediului actual al Casei Căsătoriilor, va putea să fie îndeplinită.


Conform unei recente dispoziţii a primarului oraşului Ploieşti, căsătoriile civile se vor putea oficia şi în afara sediului, în aer liber – exceptând Penitenciarul şi Maternitatea din Ploieşti ori domiciliul soţilor, în caz de boală – în locuri precum grădini publice, parcuri, muzee etc. Locul oficierii va fi aprobat de către primarul municipiului, cu respectarea cadrului solemn şi caracterului public al acestui act, fiind anunţat şi programul orar în care vor avea loc fericitele evenimente: de luni până joi, între orele 14.00-16.00, vineri, între orele 13.00-14.00, sâmbăta, între orele 12.00-13.00, în perioada 16 noiembrie – 14 aprilie, şi orele 16.00-17.00, în perioada 15 aprilie – 15 noiembrie, duminica, între orele 12.00-13.00.

Programările pentru oficierea căsătoriilor se vor face pe bază de cerere a unuia dintre soţi, înregistrată la sediul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, cu 30 de zile înainte de data evenimentului. S-a precizat faptul că intervalul de programare a căsătoriilor este de 20 de minute, timpul necesar atât pentru oficiere, cât şi pentru deplasarea la respectiva locaţie, Poliţia Locală urmând să asigure transportul, respectiv securitatea ofiţerilor de stare civilă şi a documentelor de stare civilă pe traseul stabilit, precum şi pe parcursul oficierii.

În cazul în care condiţiile meteo nu vor permite oficierea căsătoriei în locul solicitat iniţial, aceasta se va desfăşura la sediul instituţiei, în programul stabilit în acest sens.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.