Primaria Ploiesti vrea sa construiasca o parcare supraetajata, langa Halele Centrale. Vezi cum va arata

Publicat in Administratie 04 Aprilie 2022 631 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti vrea sa construiasca o parcare supraetajata, langa Halele Centrale. Vezi cum va arata
Primaria Ploiesti vrea sa construiasca o parcare supraetajata, langa Halele Centrale. Vezi cum va arata

Primăria Ploieşti a prezentat public schiţele pentru noua parcare supraetajată pe care doreşte să o construiască lângă Halele Centrale. Proiectul prevede o parcare cu 159 de locuri, cu parter şi trei etaje şi acces rutier din străzile Griviţei şi Coşbuc.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a organizat luni o conferinţă de presă în care a vorbit despre proiectul pregătit pentru noua parcare de lângă Halele Centrale, anunţând că finanţarea va fi asigurată din bugetul local şi că lucrările ar urma să dureze între opt şi doisprezece luni, ceea ce înseamnă că există şanse ca noul obiectiv să fie dat în folosinţă în primăvara lui 2023.

Proiectul are o valoare estimată între două şi trei milioane de euro.

Noua parcare va fi amplasată lângă platoul Halelor Centrale, pe porţiunea ocupată în prezent de mai multe magazine de brânză, haine sau obiecte din plastic. Totodată, sediul administrativ al SC Hale şi Pieţe, situat în dreapta platoului, va fi demolat, urmând ca societatea să îşi mute birourile în fosta clădire PECO, rămasă liberă după plecarea Tribunalului Prahova.

Noua parcare de lângă Halele Centrale va avea 159 de locuri


În noua parcare se vor crea 159 de locuri, împărţite pe patru niveluri. Intrarea şi ieşirea se vor face din strada George Coşbuc, a anunţat primarul Ploieştiului, care a precizat că autorităţăile iau în calcul şi varianta ca respectiva stradă să revină la circulaţia în ambele sensuri pe tronsonul cuprins între parcarea supraetajată şi giratoriul din spatele Halelor. O a doua cale de acces va fi amenajată dinspre strada Griviţei. Totodată, strada Griviţei ar urma să fie folosită pentru parcarea celor care locuiesc în blocurile de lângă şi a maşinilor de marfă care aprovizionează magazinele de la Hale. Primarul Andrei Volosevici a mai punctat, în timpul conferinţei de luni, că noua construcţie de lângă Halele Centrale va rezolva o bună parte din problemele cu locurile de parcare din această zonă şi, în acelaşi timp, va creşte gradul de tractivitate al acestei zone comerciale pentru clienţi.

Vezi imagini si declaratia primarului Andrei Volosevici, aici: https://www.telegrama.ro/administratie/foto-video-cum-va-ar%C4%83ta-noua-parcare-supraetajat%C4%83-propus%C4%83-l%C3%A2ng%C4%83-halele-centrale-din-ploie%C5%9Fti.html

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.